Recept på kokoskaka med apelsin, vit choklad och brynt smör.

När vi firade Paulas födelsedag så bakade jag en kaka som var helt MAGNIFIK! Så underbar att du bara måste testa den!

Kokoskaka med brynt smör och apelsinfrosting.
INGREDIENSER
* 100 g smör
* 1 1/2 dl vetemjöl
* 1/2 tsk bakpulver
* 1 dl riven kokos
* 2 dl strösocker
* 100 g vit choklad
* 2 ägg

TOPPING
* 200 g färskost
* 25 g rumsvarmt smör
* 1 1/2 dl florsocker
* 2 msk färskpressad apelsinjuice
* 3 apelsiner (gärna blodapelsiner)

GÖR SÅHÄR:
– Sätt ugnen på 175°C.
– Bryn smöret och låt svalna.
– Blanda mjöl, bakpulver och kokos i en bunke. Hacka chokladen.
– Rör ihop det brynta smöret, socker och choklad. Blanda ner äggen.
– Vänd ner de torra ingredienserna. Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 20×15 cm.
– Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20–25 minuter. Låt svalna. 
– Vispa färskost, smör, florsocker och apelsinjuice fluffigt. Bred över den kalla kakan.
– Skala apelsinerna med kniv och skär i skivor. Toppa kakan med apelsinerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *