Mat

Smashed burgers och perfekta pommes.

Reklam för Cosori Sverige

I vår familj älskar vi pommes frites men eftersom jag inte vill fritera hemma gör vi dem ofta i ugn. Det blir gott men man saknar crunchen. Dock är det ett problem i det förgångna för med min nya Cosori Dual Blaze Airfryer från Cosori får vi perfekta pommes varje gång och på endast 20 minuter! 

Eftersom det inte behövs någon olja blir mat lagad i en airfryer mer hälsosam. Jag använder dock en pytteliten skvätt olja, cirka 1 tesked, för att skapa den bästa crunchen. Det är enkelt att använda denna airfryer och det går snabbt. Mat kan tillagas snabbare än med traditionella matlagningsmetoder. 

I sommar har vi ätit smashed burgers och pommes hur många gånger som helst. Nu ska du få det ultimata receptet. 

POMMES: 
De tillagas i 20 minuter i airfryern med den förinställda inställningen för just pommes frites. Jag har dock en hemlighet. Ta en liten skvätt olja, salta och (frivilligt) krydda med vitlökspulver, paprikapulver och cayennepeppar innan du sätter in dem i airfryern. OMG! Crunchen och smaken är otrolig! 

SMASHED BURGERS MED TRYFFELMAJO OCH KARAMELLISERAD LÖK:

Briochebröd till hamburgare
500 g högrevsfärs
Salt & peppar
Cheddarost i skivor
1 gul lök
Smör
1 msk socker
Salt
1,5 dl majonnäs
0,75 msk tryffelolja
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR:

  • Blanda ingredienserna till tryffelmajon och ställ i kylen medan du tillagar övrig mat.
  • Stek löken i en klick smör tills den börjat få lite färg. Tillsätt socker och salt och stek tills löken blivit brun, men inte bränd. 
  • Blanda färsen med salt och peppar. Forma 8 bollar, men pressa inte färsen för hårt. 
  • Stek bollarna i olja på hög värme. Pressa därefter ner bollen så den blir platt och stek tills den fått färg. Vänd på burgaren, lägg på en skiva cheddar och stek andra sidan.
  • Rosta hamburgerbröden. Bre tryffelmajo på båda bröden och lägg därefter burgaren på brödet, toppa med den karamelliserade löken och ditt val av grönsaker. 
  • NJUT! 

Spana in denna airfryer för Cosori är en av världens största leverantör av airfryers och andra köksredskap. De har Amerikas mest sålda airfryer och har över 100 000 kundrecensioner på sina produkter hos Amazon med ett snitt på 4.7 av 5 stjärnor.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x