Idag har vi vår sista gemensamma frukost för denna semestern. Ikväll ska jag och David ha datenight och Estrid ska sova över hos mormor och morfar. Vi har haft en underbar semester som innehållit precis allt vi velat och behövt. I morse ville jag unna min familj en riktigt härlig frukost så jag testade en nytt recept – pannkaksmuffins. Det blev en riktig hit.
Det var inte alls svårt, bara lite pannkakssmet, rivet citronskal och bakpulver och sen hällde jag upp det i en smord muffinsform. In i ugnen och sen färdigt!
Jag serverade dem med grekisk yoghurt, granatäpplekärnor och lite ringlad honung. En hit hos både stor och liten. Nu sitter vi i tv-rummet och tittar på OS-invigningen och dricker kaffe. I köket står lite bröd på jäsning, Estrid sitter på golvet och stökar med sina leksaker och David ligger på soffan och kollar invigningen. Jag ska sätta mig och titta i en tidning. Sen väntar ett barnfritt dygn med en eftermiddag, kväll, natt och morgon. Alldeles strax börjar verkligheten igen, men jag har så mycket att se fram emot att det gör mig just ingenting.
Ha en fin dag mina vänner!
![](https://i0.wp.com/fridakummerfeldt.se/app/uploads/sites/11/2016/08/pannkaksmuffins-4-scaled.jpg?resize=648%2C648&ssl=1)
Den sista semesterfrukosten för denna sommar
Du kanske också gillar...
Min bästa födelsedagstårta
SAMARBETE MED BAGAREN OCH KOCKEN För några veckor sedan fotograferade jag ett samarbete med Bagaren och Kocken. Jag gjorde det för ovanlighetens skull tillsammans med David. Det är ju verkligen en dröm jag har att vi två kan arbeta tillsammans i framtiden. Att vi har gemensamma projekt och driver ett företag ihop. Så det var … Continued
Julbak som inte går av för hackor
Till adventsmyset i helgen gjorde jag en rejäl omgång julbak. Förutom klassiska lussebullar (typ 50 stycken my god) så gjorde jag dessa ljuvliga ingefära- och kanelbiscottis. Receptet hittade jag i en kokbok som heter ”adventsbak” som man fick back in the day med Aftonbladet. Jag gjorde även hembakta pepparkakor som jag stämplade med en sån … Continued
Årets pepparkaksbak
Igår hade vi stora pepparkaksbaket. Jag älskar jultiden för man gör så mycket som familj. Julen innebär pyssel, bakning, speciella filmer och årliga traditioner. Det gör att man som familj på ett naturligt sätt får mycket tid ihop. Helt plötsligt finns det aktiviteter som, ja tro det eller ej, är mer spännande för en femåring … Continued
Kinky boots, havrepannkakor och matsalsstolar
God morgon! Igår var jag och David på Malmö opera för att titta på musikalen Kinky boots. Den var bra, stundtals jättebra, men inte genomgående jättebra. Den är absolut sevärd och kanske jag bara blivit bortskämd med många fantastiska musikalupplevelser. En flärdfull föreställning med dragqueens, fantastiska outfits och enastående ljusshow. Huvudrollsinnehavarna sjöng så jag fick … Continued
Plommonmarmelad med vanilj och kanel
Jag älskar två saker. (okej jag älskar MASSA saker, men i det här fallet två saker som sammanföll väldigt väl). Jag älskar en tjock bit ost med ett tjockt lager sötsyrliga marmelad. Jag älskar även känslan av att tömma skafferiet och laga något från grunden. Jag hade lite syltsocker kvar och en vaniljstång som bara … Continued
Smoothiebowl med mango och kokos
Det här är en av mina bästa frukostar just nu, smoothiebowl! Den kan varieras i det oändliga. Igår testade jag den här solgula varianten med mango. Mixa fryst mango, en banan och en halv dl kokosvatten. Häll upp på tallriken. Sen strödde jag över granola och kokosflakes från Reneé Voltaire (de hittade jag hos mat.se) … Continued