Söndagsspa: Så här förlänger du din bränna

förläng brännan-1
Imorgon börjar jag jobba och sommarvädret tycks ha gjort sitt för i år. Tack vare Kreta har jag för en gångs skull fått något som liknar en solbränna och jag är mycket ivrig att få den att hålla så länge det bara går. Jag misstänker att det är likadant för flera av er. Nu när vi äntligen fått lite färg vill man ju gärna inte bli av med den fortare än man hinner säga ”jobbstart”. Därför vill jag visa er mina bästa tips för att få brännan att förlängas i vart fall någon månad till.

Det första stavas exfoliering. Det kan kännas som att man skrubbar bort brännan men faktum är att döda hudceller måste bort så att huden får lyster och möjlighet att till bättre återfuktning. I min dusch just nu står en pärla från Rituals, deras Himalaya scrub. Efter varje dusch är det återfuktning som gäller.  En återfuktad hud mår bättre och en hud som mår bra ser helt enkelt bättre ut. Mitt val för tillfället är en riktigt lyxig fluffig ljuvlighet från Elizabeth Arden, Green Tea & Honey Drops bodycream. När huden är både exfolierad och återfuktad kan du fuska brännans hållbarhet med lite brun-utan-sol. Lite klassisk BUS med andra ord. Det finns en uppsjö av produkter att välja på beroende på hur intensiv färg du önskar. Jag använder nu en BUS från St Tropez som gradvis förstärker färgen. Detta för att jag är så blek i mig själv, så en starkare BUS riskerar att bli för orange eller starkt färgad på min hy. Slutligen vill jag berätta om min lilla hemlighet. NUXE olja, huile prodigieuse, med guldskimmer är en sagolik produkt för att skapa ben, armar och dekolletage med ett gyllene skimmer.

Nu är du redo att förlänga brännan en bit in mot hösten och minnet av sommaren kan stanna kvar ytterligare en stund.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
7 år sedan

Hej Frida! Du verkar ha haft en underbart härlig semester! Kom själv hem igår från resa och har nog lite solbränna med mig i bagaget – dock inget att spara på, den är mer av t-shirtsmodell. Lite mer tyska kyrkor och mindre Kreta för min del :-). Men det där med exfoliering och återfuktning lät ändå himla bra, så jag får kanske ta och införskaffa lite hudvårdande lyx!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
7 år sedan

Hej min vän! Min semester var verkligen verkligen toppen och nu är jag redo att ta mig an hösten! Vad härligt med tyska kyrkor! Det kan vara precis lika härligt som pool och tsatsiki i mängder! Ja ja ja att du ska ha lite hudvardande lyx! säg till om du vill ha tips!

Christin
7 år sedan

Kan verkligen rekommendera sisley BUS. Den är svindyr men jättebra. Jag som är så blek i mig själv tål inte vilken BUS som helst. Men den här mörknar utifrån din hudton, är superlätt att smörja in (näääästan som en vänlig lotion) och pricken över i – luktar inte så fruktansvärt BUS-igt.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Christin
7 år sedan

åh, tack för bra tips! var kan jag hitta den? på typ kicks?

Christin
Reply to  Frida G Svensson
7 år sedan

Hm, jag vet inte riktigt – kanske att hudoteket.se har den? Jag köper den antingen på flygplatser eller på Electa i hbg (men min vännians rabatt måste jag erkänna). Kan verkligen, verkligen rekommendera de här två också:

https://www.hudoteket.se/sv/artiklar/sisley-masque-eclat-express-radiant-glow-express-mask.html

https://www.hudoteket.se/sv/artiklar/sisley-masque-creme-a-la-rose-noire-black-rose-cream-mask.html

Som sagt, svindyra (!) men har varit en game changer för mig.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Christin
7 år sedan

Älskar att du är en secret fellow beautylover! <3 tack för alla bra tips! Stoooor kram!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x