Mat

Min bästa födelsedagstårta

SAMARBETE MED BAGAREN OCH KOCKEN
_DSC3370
För några veckor sedan fotograferade jag ett samarbete med Bagaren och Kocken. Jag gjorde det för ovanlighetens skull tillsammans med David. Det är ju verkligen en dröm jag har att vi två kan arbeta tillsammans i framtiden. Att vi har gemensamma projekt och driver ett företag ihop. Så det var med stor lycka jag tog mig an den här fotograferingen.
_DSC3379
Temat för fotograferingen var min mest flärdfulla födelsedagstårta, med andra ord min bästa födelsedagstårta. Inspiration till själva tårtan fick jag från the one and only Linda Lomelino, aka världens bästa bakbloggerska. Jag använde mig av hennes recept på Neapolitan cake, men förenklade den något. Tanken är ju att alla vi stressade småbarnsmorsor ska kunna ro ihop detta och kunna njuta av livet också! Till exempel köpte jag färdig vaniljtårtbotten och bakade bara den egna i choklad och så köpte jag färdiga macarons istället för att baka dem. I dekorationsväg använde jag mig av dovt lila och krämfärgade rosor.
bagaren och kocken
_DSC3530
Tanken för min tårta var att den skulle vara flärdfull och god. Lite av en lyxtårta mitt i vardagen. Då är guld ett måste och jag hade både guldbestick (bästa loppisfyndet) och guldljus. Jag valde att duka på det vackraste porslin jag vet, nämligen Blue Italian från Spode. Det var otroligt roligt att få vara bara jag och David och skapa något kreativt tillsammans. Dagen till ära lämnade vi bort Estrid på barnpassning och kunde jobba ostört (och prata ostört). _DSC3503b och k
Jag tänker mycket på det här med att leva det perfekta livet. Det är ju den bilden vi matas av i media och jag vill istället hitta en balans där good enough verkligen är good enough, just så att tid och ork ska finnas kvar till den lilla guldkanten i vardagen. Denna tårta är superenkel att göra. Du kommer inte slita ut dig på kuppen liksom. Och hey, man kan till och med köpa en färdig tårta och sedan fixa guldkanten med dukningen, musiken, de tända ljusen, sällskapet och stämningen. Därför älskar jag det här porslinet, som jag ju samlar på, för de skapar direkt den där extra härliga känslan. De är min guldkant i vardagen.

[line]

Det som jag då använt till min flärdfulla födelsedagstårta är Blue Italian tallrik 27 cm och Blue Italian assietter 16 cm. När jag nu länkade produkterna till er såg jag att allt Spode är på 15 % rea! Ja tack! Tårtan pimpade jag med guldljus från Rice. Klart man ska ha guldljus på en flärdfull tårta! Ljusen tände jag med tändstickor i Kristina Starks underbart fina mässingsetui.

 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Borg
6 år sedan

Här kommer den önskade länken till blusen 🙂
http://www.hm.com/se/product/78982?article=78982-B

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara Borg
6 år sedan

tack! och den var riktigt snygg i den gröna varianten också!

Sara
Sara
6 år sedan

Åh så härligt det ser ut! Och vilka fina bilder 😊

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
6 år sedan

åh ja tack, gud vad glad jag blir att du gillade det. Ville så gärna att just dessa bilder skulle bli smashing.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
6 år sedan

Så mysigt det ser ut och så roligt för er att få samarbeta så tillsammans :). Tårtan är verkligen jättefin :).

Frida G Svensson
Frida G Svensson

Det var verkligen så himla fint att få jobba ihop. Och jag blir SÅ glad att du tyckte tårtan var fin. För mig är det mycket dukningen som gör det. Man kan liksom komma undan med den enklaste av kakor men ändå få en lyxkänsla av speciellt porslin.

Gabriella
6 år sedan

Wow såå fin tårta!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Gabriella
6 år sedan

tack! och SÅ enkel att göra. Jag bara pimpade med rosor och riktigt flärdfullt porslin!

Finurliga fröken
6 år sedan

Men vilken tårta!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Finurliga fröken
6 år sedan

TACK! =) åh vad glad jag blir! Men vet, tårtan var SÅ enkel att göra. En riktigt bra mom-on-the-go-tårta! =)

Ida
Ida
6 år sedan

Wow vilka bilder Frida

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ida
6 år sedan

Jag kan inte ta åt mig äran här. Det är David. Han är en sådan fantastisk fotograf och kunde verkligen på ett grymt sätt visa upp både tårtan och det sagolikt vackra porslinet.

Irene
6 år sedan

Så vackra bilder! Och tårtan är ju en fröjd för ögat den också. Håller helt med om att en vacker dukning, det lyfter det mesta.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

men ja dukningen är verkligen A och O! =)

buroyfoto
6 år sedan

Så fin kake! Den så god ut 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  buroyfoto
6 år sedan

tack! <3

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x