Därför älskar jag att blogga

det bästa med att blogga-1
Det finns otroligt mycket helt fantastiskt med att blogga. Jag får ibland gå på flärdfulla tillställningar, ha roliga samarbeten med företag, få utlopp för kreativitet i både bild och text och då jag alltid tänker mitt liv i blogginlägg bidrar det ofta till att mitt liv kantas av det lilla extra. Men det allra allra bästa med att blogga är mötena med er. Det är helt ofattbart vilken kärleksbomb som nått mig de senaste dagarna. Ni har oat och aat över min klänning, skrattat med åt min glädje och blivit tårögda och rörda. Och de flesta av er har jag aldrig ens mött i person. Därför är det systerskap vi har än mer fantastiskt.

Ni kommer med så sjukt bra tankar, ideér och feedback vilket gör att jag hela tiden förnyas, tänker efter och utvecklas. Du som läser är min vän, så är det bara. Det är för mig själv men även dig jag bloggar. När du skriver att inlägg var särskilt bra, eller många har delat blir jag så himla himla glad! Inte så mycket för bekräftelsens skull utan för att jag genuint vill göra dig glad. Du betyder så mycket för mig och ger mig så mycket och därför vill jag ge tillbaka tusenfalt. Jag vill att varje inlägg ska vara bättre än det förut. Göra dig inspirerad och fylld av livsglädje.
det bästa med att blogga-2
Genom bloggen får jag också fantastiska möten och igår var ett sådant tillfälle. Åsa Trulsson bjöd mig på lunch för samtal om samarbete. Jag säger såhär, gör en kopp te, slo dig till ro, för detta kan bli en roman. Jag har otroligt mycket att berätta. Det började med att en Åsa hörde av sig till mig med milrubriken ”Female empowerment + fashion = sant”. Man bara, ok you had me at hello! Vi mailade fram och tillbaka lite och hon presenterade sitt företag Soldiser. Som feminist och historieintresserad blev Åsa galen över den skeva och direkt felaktiga historieskrivningen som finns i modern tid. Kvinnorna, både riktiga och mytologiska, i vår fornnordiska historia, har på många sätt blivit bortraderade. Istället återfinns en berättelse som knappt porträtterar kvinnor och om den gör det så är hon en vän bifigur som inte gjorde så mycket väsen av sig.

Åsa har skapat ett företag där hon tillverkar sidensjalar, där varje sjal har ett motiv som förtäljer den sanna historien om dessa kvinnor. Genom oerhört detaljerad forskning på historien, tolkning av vikingarnas dikter osv, har Åsa tagit fram för oss okänd kunskap om gudinnorna. Till exempel är gudinnan Freja inte alls vän och fruktbarhetens gudinna. Nej, hon var en krigsgudinna som var stark och kanske nästan lite osympatisk i sin törst efter seger.

Min och Åsas lunch blev en succé! Vilken kvinna! Vilket driv! Vilken feminist! Jag kan ha frågat chans när vi avslutade lunchen och med hundvalpsögon sagt att ”visst ses vi igen?”. Du vet hur jag alltid brukar prata om powerringar, ja eller powersmycken?  Det DÄR smycket man bär när man behöver råg i ryggen och stuns i stegen. Dessa sidensjalar är EXAKT det. Tänk att gå in på ett viktigt möte draperad i en superkvinna! Tanken gör mig alldeles euforisk.

Inte är bestämt mer än att vi beslutat oss för att fortsätta samtala om samarbete. Att få vara en del, även om mycket liten, av Soldisers framtid är så otroligt spännande. Jag är helt övertygad om att detta kommer bli en oerhörd succé! Men visst låter det helt underbart? Draperad i en fornnordisk feminist och superkvinna. Det är exakt vad jag iallafall behöver de dagar när självförtroendet svajar. (haha ja tro det eller ej men även mitt självförtroende svajar ibland).
det bästa med att blogga-3
Vad vill jag då ha sagt med detta? Jo, att blogga är som att ha the gift that keeps on giving. Och de senaste månaderna har jag känt mig trött och oinspirerad. Jag har haft svajigt självförtroende gällande bloggen och tappat min glöd. Därför var mötet med Åsa OCH er kärleksbombning precis vad jag behövde för att känna det där pirret i fingrarna. En längtan efter att skapa, producera, connecta och vara kreativ och orädd.

Jag uppskattar dig så! Att vakna var morgon till några fina kommentarer är en lyx jag önskar prick alla. Det går omöjligen att ha en dålig dag då!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

30 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
6 år sedan

Frida, jag tror att alla som läser här uppskattar dig minst lika mycket! (Sen måste jag erkänna att första gången jag snavade över din blogg läste jag titeln ”Fridag Svensson”, och tänkte att en fri dag då och då, det är ju inte fel. Men en Frida då och då, det är minsann heller inte fel!)

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

Men lägg av vad fin du är! <3

Camilla
Camilla
6 år sedan

Får genast ett leende på läpparna när jag läser detta inlägg. Vilken styrka det ger. Jag har läst din blogg under några månader. Dvs under samma tid som du känt dig lite trött och oinspirerad. Men du ska veta att du har inspirera mig i massor. Du har fått mig att tänka i nya banor. Jag njuter av fina foton och bra texter. Stor Kram och tack för allt du delar med dig av i din fina blogg.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Camilla
6 år sedan

Åh vilken fin kommentar Camilla! Jag blir verkligen rörd! Kan du inte berätta lite mer om på vilket sätt du tänker i nya banor? Jag blir så nyfiken! =) Ha en fin dag fina du!

Netti Starby
6 år sedan

Det är verkligen kul att blogga och skönt att det känns bättre för dig! <3 Kramis

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Netti Starby
6 år sedan

vad i bloggandet är det som du har fallit för?

Amanda
6 år sedan

Så himla fint och bra inlägg, alltså jag bara ÄLSKAR din blogg! Du verkar som en sådan otroligt mysig och härlig människa som man bara blir varm av! Alltid lika inspirerande och härligt att få läsa dina inlägg, så fortsätt så! Du är grym! kramar <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Amanda
6 år sedan

men åh wow vilken kommentar! Du är ju så himla fin du med! Jag uppskattar dig och din blogg massor! Vi inspirerar varandra och det är också en så fin del av bloggvärlden!

Jessica
6 år sedan

Fina fina du!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Jessica
6 år sedan

right back at ya!

buroyfoto
6 år sedan

Enig! Det er mye fint med å blogge 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  buroyfoto
6 år sedan

men visst är det! <3

Julieta
6 år sedan

Så flott innlegg og fine bilder😉

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Julieta
6 år sedan

tack! <3 <3 <3

Julia Svensson
6 år sedan

Fina du!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Julia Svensson
6 år sedan

detsamma! <3

Amandahans - Skönhetsblogg
6 år sedan

Jag håller verkligen med dig i dina ord! Så himla sant och härligt. Grymt! Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Amandahans - Skönhetsblogg
6 år sedan

<3 <3 <3

cecilia
6 år sedan

Fina du!! vad jag älskar dina örhängen:) <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  cecilia
6 år sedan

tack! och visst är örhängena fantastiska!

Carro
6 år sedan

Låter fantastiskt och jag håller med dig om allt fint som bloggandet innebär 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Carro
6 år sedan

det är verkligen underbart att få skapa sin egna värld!

Lena
Lena
6 år sedan

Du är vacker, skriver underbara inlägg och jag väntar med spänning varje dag.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lena
6 år sedan

Lena Lena Lena, vad ska jag ens kunna säga åt denna ljuvliga kommentar?? Tack för att du är så fin!

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
6 år sedan

Visst är det underbart att blogga :). Håller helt med dig 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson

<3

Emma
6 år sedan

Skönt att det känns bättre ❤️ Kika gärna in på min blogg, jag har en tävling där man kan vinna en ekologisk ​ansiktsrengöring 🙂 😘

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Emma
6 år sedan

det låter spännande! =)

Anna
6 år sedan

Wow vilket coolt företag du väljer att lyfta fram! Och jag tycker supermycket om hur du hyllar dina läsare, så ödmjukt 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
6 år sedan

ja men det företaget är så himla coolt! tror stenhårt på det! Och läsarna ja, utan dem är jag ju ingenting! De lyfter ju mig på ett helt fantastiskt sätt. Ni lyfter mig. Du lyfter mig! <3

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x