Mitt bästa råd om kärlek

mitt bästa råd om kärlek-7
Foto: Emma – att vara någons fru

Nu när jag varit fru i nästan en hel vecka tänkte jag ge er mitt bästa råd när det kommer till kärlek. Det är lika enkelt som det är svårt. Mitt motto är nämligen ”när det är lätt så är det rätt”. Som säkerligen vi alla har harvat runt med romanser där man ideligen fick ifrågasätta den. Varför hör hen inte av sig? Bör jag svara nu, om tio minuter, om en timme eller kanske imorgon? Varför ger hen dubbla signaler. Man kohandlar och ältar, vrider och vänder, analyserar in i minsta beståndsdel och kärlek känns så otroligt svårt och omöjligt.

Men det är inte svårt eller omöjligt för när det är rätt då bara är det. Ditt hjärtas val kommer höra av sig till dig som utlovat, uppriktigt visa att den vill vara med dig, prioritera dig och uppvakta dig. Jag vågar påstå att relationer som är slitsamma, upprivande och kräver stora doser förlåtelse, passion och tvära kast för att ha ett existensberättigande är inte den rätta för en person. Det ska vara enkelt att leva i en kärleksrelation. Det innebär inte att det alltid är en dans på rosor, absolut inte. riktigt kärlek kommer utsättas för sin dos av prövningar, men den äkta kärleken bara finns, flyter igenom varenda cell och känns i varenda nerv. Den är trygg och omfamnade och inte något som ger magsår och oro.

Under 10 år med David har jag aldrig behövt tveka på hans kärlek och omsorg för mig. Att bli ihop var enkelt, det bara blev. Han gjorde alltid det som kan förväntas av någon som är kär. Nämligen detta enkla att han genuint ville vara med mig.

Därför har mitt motto i alla år varit detta. Besvärliga relationer är lackmustestet för att den relationen inte är the one för dig. I vart fall inte nu. Man ska inte behöva kämpa för förfärligt för att vara med varandra.
kärlek

mitt bästa råd om kärlek-3
Här ser David mig för första gången innan bröllopet. Jag drunknar i den här bilden. Hans ögon! Hans förvåning! Hans leende! Gud vad denna mannen älskar mig. Han gör verkligen allt för mig och för vår dotter. Det är enkelt och skönt att leva med David. Tryggt och harmoniskt. Och när vi går igenom tuffare tider så finns den där trygga kärnan ändå kvar längst där inne.
mitt bästa råd om kärlek-4
mitt bästa råd om kärlek-5
mitt bästa råd om kärlek-6
Nu är jag på väg till Västerås för Liberalernas landsmöte. Klockan 11.00 kommer jag gå in i en bubbla som jag inte lämnar förrän sent söndag kväll. Nu ska vår politik spikas och det kommer vara kul, jobbigt, intensivt, uttröttande och känslosamt. Under tiden vill jag verkligen råda dig att läsa min artikel som jag har i Aftonbladet idag. Den artikeln står för min viktigaste fråga under landsmötet, nämligen ett totalförbud mot religiösa fri- och förskolor. Vad tycker du om det?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
6 år sedan

Vilka fina bilder!!!
Jag har coachat en tjej som hade precis samma ordspråk att gå efter och det har gjort att jag själv har funderat ganska mycket kring just ”är det rätt så är det lätt”. Tycker verkligen om det när det kommer till relationer! Såklart är det inte alltid lätt, ibland är det riktigt svårt. Men till större delen av tiden ska det kännas bra och inte vara krångligt 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
6 år sedan

men exakt så är det! det är inte rosa moln varje dag, men det ska inte vara en nervslitande kamp dag in och dag ut.

Sanna
6 år sedan

Jag tycker att det här inlägget är så bra. Men – faktum är att jag i min relation till min man inte haft det lätt. Det var dock för längesen, jag var i en depression och fick en psykisk diagnos, åt antidepp och ångestdämpande. Det var svårt, och jag är honom evigt tacksam att han valde att stanna med mig trots att jag inte var lätt (och därmed kanske inte rätt just då). Men idag är vi ju gifta sedan över ett år tillbaka, han är min absolut bästa vän, min absolut bästa människa. Han är min stöttepelare och jag är hans. Jag är så glad, så tacksam att han inte resonerade på det här sättet, eller att jag gjorde det heller för den delen. Jag var ju helt inne i min depression med en helt enorm offerkofta. Jag kunde inte förstå att jag någonsin gjorde fel, men mycket av det som ledde till helt hysteriska konflikter var mitt fel. Så även om jag håller med dig, för det är rätt, så är jag också glad att vi inte lydde det här rådet.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sanna
6 år sedan

Vilken bra kommentar! Och jag tror vi egentligen menar samma. Jag säger inte att allt ska vara rosenrött hela tiden. Det får lov att vara svårt, och det kommer att vara svårt. Men om kärleken är lätt, alltså vetskapen och vi älskar varandra, då är det rätt. Det innebär att man kommer ta sig förbi de svåra tiderna. För det ska gudarna veta att vi alla kommer genomlida i en lång relation. Men det innebär samtidigt att man kan rida igenom det utan att dagligen ifrågasätta den andres kärlek, vänskap och lojalitet.

Anna
Anna
6 år sedan

Kör hårt i Västerås! Mycket bra text i Aftonbladet. Allt prat om jämlikhet, feminism etc känns tämligen meningslöst om det inte ska gälla för alla, oavsett ålder, kön, religionstillgörighet osv.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
6 år sedan

PREACH! <3

jessy
6 år sedan

Åh, sååå fina bilder!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  jessy
6 år sedan

ja vår fotograf är en sann konstnär!

Finurliga fröken
6 år sedan

Vilket fantastiskt motto! Det måste vara underbart att ha en sån relation. Där men aldrig behöver tveka på kärleken och trygghet.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Finurliga fröken
6 år sedan

ja det är en stor trygghet. Det innebär för mig att jag, trots bråk och tjaffs, ändå alltid minst en gång varje dag känner mig tacksam för David.

Gabriella
6 år sedan

Sååå himla bra inlägg, och galet vackra bilder!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Gabriella
6 år sedan

tack fina du! Jag uppskattar dina ord!

Linda
6 år sedan

Underbara bilder på er.
Om du är i Västerås så är du ju i närheten av mina trakter nämligen 45 min ifrån.
Hoppas du har en bra helg i Västerås.
Kam Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

Vad skoj! Det var en bra men intensiv helg! =)

Amanda Jona [FOTOGRAF]
6 år sedan

Riktigt bra skrivet, och åh så fantastiska bilder på er!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Amanda Jona [FOTOGRAF]
6 år sedan

tack fina du! <3

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x