Tirups örtagård och lions loppmarknad

midsommardagen-1
På midsommardagen var vi på en så himla mysig utflykt! Jag hade skrivit upp att det var lions loppis på midsommardagen så vi styrde bilen till Klågerup. Det ser kanske inte mycket ut för världen, men vi gjorde en hel del fynd! Stay tuned till längre ner i inlägget. Efter loppisen kände vi oss inte alls utflyktsklara. Jag tog upp min lista i telefonen där jag skrivit ner alla utflyktsställen jag vill åka till. Vi kollade av vad som fanns i närheten och bestämde oss för att åka till Tirups örtagård.
mid
Det här med örtagårdar, plantskolor och trädgårdsutställningar har sannerligen fått en helt annan innebörd nu när man är husägare. Nu kan jag gå runt där i evigheter och samla på mig inspiration.
midsommardagen-3
Till vänster finns örtagården och butiken och till höger kafét.
midsommardagen-4mid2
Örtagården var fin med massa härliga plantor, men butikens innehåll var för snabby chict för min smak. Kafét däremot var underbart. Mat, bakverk, glass och dryck fanns för både liten och stor. Vi satt i den soliga trädgården med glass och kaffe.
mid3
Gladast av alla var David som efter 5 års funderande ÄNTLIGEN slog till på ett fikonträd. <3
midsommardagen-6
Här inne, bland örterna blev jag ändå lite mallig. För jag har så många kryddor själv nu i den egna trädgården. Känner mig ändå lite Mandelmann-light.
midsommardagen-11
VI körde bilen hem till Skanör. Fikonträdet var i tryggt förvar i framsätet. Medan Estrid sov middag i bilen och sedan på soffan radade jag upp loppisfynden.
midsommardagen-12
Två rottingbord i olika storlekar som blev perfekta på altanen. En jojo och två hopprep till Estrid. En supermjuk leopardtröja och en perfekt strandskjorta fyndade jag också till Estrid. Hon själv fyndade en croupierdräkt (?) till sin utklädningslåda.
mid4
Jag och David köpte någon form av stenpress och en brevhållare i sten. Jag fyndade också 5 nya böcker, gladast blev jag över latmansträdgården som min vän och bloggläsare Anette tipsat om flera gånger. I bokväg köpte jag också Majgull Axelssons ”den jag aldrig var”, en bok om kvinnlig könsstympning, Per Anders Fogelströms bok ”mödrar och söner”, samt Hannes Råstam granskande bok om ”Fallet Thomas Quick”.
midsommardagen-15
Utflykt måste vara det mysigaste man kan göra på sin semester. <3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
5 år sedan

Vilken fyndrunda! Rottingborden väckta habegär! Råstams bok är🌟🌟🌟. Kram nu ska jag ut och plantera!!!! Funkior❤❤❤

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x