Sådant som gör mig lycklig

sånt som gör mig lycklig-1
Förutom det uppenbara, den här ungen, är det många saker som gör mig lycklig. Att hon gör mig lycklig är kanske precis just nu under diskussion eftersom nattningen idag tog timmar och timmar och timmar och timmar och… ja, ni fattar. Men oftast så gör hon mig sådär nyförälskat bubblig i själen.

Men annat gör mig också lycklig och idag gav prov på många av de sakerna. Vackert väder och en inbokad konferens. Just konferenser gör mig kanske inte så lycklig, men konceptet. Att man får en break från sitt jobb, får känna sig lite flärdfull, mingla och äta god lunch, ta del av broschyrer och annat skoj (typ pennor), lära sig något nytt och kort och gott vara en del av ett sammanhang. Konferensen idag gick jag på i egenskap av politiker och det känns viktigt och stort, något annat som gör mig lycklig. Tänk att jag befinner mig i ett sammanhang där en svensk minister är! Wow! En snygg outfit. Gud vad den perfekta outfiten gör en rakare i ryggen och mer bestämd i stegen. Inget gör ju så lite för humöret som när man kommer till ett sammanhang och inser att man är över- eller för den delen underklädd.
sånt som gör mig lycklig-2
Jag kom fram till mässhallen med bilen. Strunt i att det är en gammal Volvo V70 för känslan det framlockar att svänga upp framför en mässhall i sin bil är densamma som om jag kom i en jaguar eller sprillans ny Audi. Och så svassade jag över parkeringen med handväska över ena armen och en köpelatte i andra och bara kände mig så himla mycket powerwoman. Jag är ju inte så ruttad när det kommer till konferenser och tycker exempelvis att det är skitkul fortfarande när jag hämtar ut min namnbricka. Frida Svensson från arbetsmarknads-, gymnasie-, och vuxenutbildningsnämnden. Ja, det är jag det. Och det kan alla veta för det står så på en bricka på mitt bröst. Det gör mig lycklig. Det känns så stort.
sånt som gör mig lycklig-3
Även annat gör mig lycklig så vi kör en klassisk lista. Inte på något sätt uttömmande men ändå.

* när David kommer med en kopp kvällste till mig
* att min pappa fortfarande dukar upp porslinet fint kvällen innan så att allt är färdigt för min morgontrötta mamma på morgonen efter
* tjejgäng som består av tanter som går i grupp och är fnissiga och kanske ska på ett kulturevenemang
* nybakat bröd med smör på
* ett riktigt bra restaurangbesök
* smink smink smink och hudvårdprodukter
* skönhetsbehandlingar. Det gör verkligen något i min själ att få gå och bli ompysslad.
* mina rutiner. Att alltid göra samma sak vid samma tid på alla dagar. Typ när jag kommer hem och börjar middagen, häller upp något att dricka i ett festligt glas och sätter igång dagens eller gårdagens studio ett.
* vår balkong! Jag ska visa er bilder. Det är vår bästa plats just nu och har blivit som vår egna oas och semesterplats.
* gamla människor som håller handen
* små barn som pratar engelska
* att ligga ensam och tyst en hel dag och bara få läsa. Och om det sker på Kallis är jag i sjunde himlen.
* när min morfar berättar om sin barndom och om kriget i Tyskland och om rädslan på grund av hans judiska arv. Det han berättar gör mig såklart inte lycklig, men att han vill dela det med mig, att han finns här i livet och klarade sig och att han har fått ett barnbarnsbarn gör mig så lycklig att det gör ont i hjärtat.
* när min mormor köpte ett gosedjur till Estrid på ett djur hon ”inte visste vad den heter på svenska men den är som du Estrid för den har pigga ögon, är mycket klipsk och tittar alltid åt höger och vänster”. (Det var en surikat!)Boom, då bara smäller hjärtat pang och blir till tusen små glittriga bitar som får landa i hela kroppen.
* att min familj, med mamma i spetsen, bryter ut i spontandans som kan kantas av både afrodans och bollywood.
* när min morfar går och lär sig data och kallar @-tecknet för krumeluren.
* när David fick för sig att göra egen glass som blev magi och han var stolt som en tupp. Precis som när han gjorde macarons eller nu försöker odla fram en växt av en stickling.

Ja, listan är lång och kan göras tusen gånger längre. Men snälla du, berätta! VAD GÖR DIG LYCKLIG? 
sånt som gör mig lycklig-4

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anna - mamma till två prinsessor och en prins
7 år sedan

Vilket härligt inlägg!
Jag blir lycklig av många små saker.
När mina barn kramar varandra hej då vid lämningen på förskolan (de går på olika avdelningar) trots att de ses igen ute om någon timma.
När min man skrapar rutorna, startar bilen och sätter på stolsvärmen när det är kallt ute.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x