Mina framgångshemligheter

framgångshemligheter-3
Mina framgångshemligheter… Är det inte lite väl kaxigt uttryckt. Och jo, det är det. Men i brist på bättre ord valde jag framgångshemligheter. Inte för att mina framgångar är de ultimata eller för att jag är den mest framgångsrika. Men jag har kommit långt på min resa och nått många mål jag ställt upp för mig själv, och kanske det kunde vara av intresse för dig att se vad mina hemligheter och tips är. Kanske du pluggar juridik, är jurist, håller på med politik, vill kombinera karriär med barn eller något annat relaterat till det? Jag är ännu inte fyllda 30 och får ändå säga att jag har en del erfarenheter i min ryggsäck.

1) Ha mål och skriv upp dem.
För mig var det som magi när jag insåg att saker jag drömt om helt plötsligt började bli sanna. Men det var inte magi. Jag tror på att formulera dina mål för du kommer därmed omedvetet som medvetet att ta steg i den riktningen.

2) Egna pengar i börsen.
Se till att skaffa dig en utbildning eller ett jobb som ger dig lön. För en kvinna med egna pengar i plånboken är en fri kvinna. Den kvinnan kan göra vad hon vill. Att tjäna mina egna pengar är jätteviktigt för mig. Att veta att om allt skiter sig så är jag inte beroende av någon annan person eller dennes plånbok. Och spara pengar. Ett litet fuck off-kapital. En summa pengar som ger dig råg i ryggen för du vet att du behöver inte ta skit från någon, varken partner eller arbetsgivare för du har ditt fuck off-kapital att ta av.

3) Skaffa dig en jämställd partner
Jag har massa järn i elden, är borta flera kvällar i veckan, måste sitta framför datorn stup i kvarten och om jag utöver det var ensam projektledare i familjen skulle det omöjligen gå ihop. Nu kan jag ha alla mina järn i elden för min jämställda partner tar hand om en så stor del av livets övriga sysslor.
framgångshemligheter-2
4. Fake it til you make it och locka fram ditt alter ego
Om Beyonce kan göra det med Sasha fierce kan även jag. Skapa ett alter ego. Om du är nervös gör det inget för ditt alter ego är aldrig nervös. Hon är supercool, samlad och världsbäst. Låt ditt alter ego iklä sig alla de egenskaper du i nuläget saknar men önskar att du besatt. Och säg att du vill hänga med i alla samtal om litteratur men du bara hinner inte eller vill inte läsa alla de där böckerna. Fake it till you make it och lyssna på Lundströms bokradio och titta på Babel istället.

5. Good enough är good enough
Jag tror att jag har kommit dit jag är genom att faktiskt inte alls vara en perfektionist. Jag är inte heller slarvig, men lagom bra räcker för mig. Jag har inget behov av att vara bäst. Jag vill göra ett bra jobb och det som förväntas av mig, men istället för att pilla på mininivå och slipa på något i evigheter och bli omsprungen på vägen så gör jag det som behövs och om det i den stunden krävs gör jag även lite extra. Men good enough är good enough, om du inte är typ hjärnkirurg för då är det evighetsslip som gäller, men ja, det är ju inte jag. Att lära sig att lagom räcker gör en också mer harmonisk vilket klart förbättrar utsikterna att få mycket gjort i livet.

6. Gör bara det du tycker är kul
Jag gör bara exakt precis det jag tycker är kul. Så kan man väl inte göra, tänker du. Men jo, det kan man. Nog för att meningen är tillspetsad en aning men andemeningen är att inte göra saker för att du tror att det krävs eller förväntas av dig. Klart att mitt jobb inte alltid är kul, eller att jag älskar alla arbetsuppgifter, men på det stora hela är det kul och då gör jag det. Jag bloggar när det är kul, läser när det känns kul, sysslar med den typ av politik som känns kul och det gör att jag älskar det jag gör. Och när man älskar det så är det också enklare att göra ett bra jobb. Som poeten Confucius sa: Choose a job you love, and you will never have to work a day on your life.
framgångshemligheter-1
Detta är mina framgångshemligheter och för mig själv, enbart jämförd med mig själv, är jag nöjd över mina framgångar och vad jag åstadkommit än så länge här i livet. Och framgång för mig är kanske inte alls det samma som framgång för dig, det är måste man också komma ihåg. Utgå bara ifrån dig själv, dröm och sätt upp mål, våga tro på dig själv och att good enough är good enough och så slutar du plikttroget göra sådant dödstråkigt som ingen ändå kommer tacka dig för att du gör (typ odlar egen basilika som du ändå inte äter) så kommer de som för dig är framgångar att komma till dig. Det bara blir så, jag lovar!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anna - mamma till två prinsessor och en prins
7 år sedan

Bra och kloka tips! Det ger mer genomslag när man ser det nedskrivet sådär.
Hejja dig!

Caroline
7 år sedan

Tack Frida! Det här behövde jag nu 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline
7 år sedan

tack själv! hoppas det kan göra skillnad! <3

Camilla
Camilla
7 år sedan

”Fuck-off-kapital”… Så jävla bra formulerat!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Camilla
7 år sedan

men eller hur är det! bästa! och sjukt bra grej att ha! =)

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x