Vårt kärleksdygn i Köpenhamn och Malmö

I lördags åkte vi till Köpenhamn för att starta vårt kärleksdygn. Visst behöver man det ibland? Bara få komma iväg ostört, utan barn och städ, tvätt och alla dessa en miljard åtaganden man har i hemmet. Vi tog tåget över på morgonen efter att vi lämnat Estrid hos mommie och moffie. Det var ”massa lyx” sa Estrid att få ett eget kärleksdygn hos dem! <3

Vi började vår morgon med frukost på Far’s dreng och jag har aldrig, alltså A-L-D-R-I-G ätit en ljuvligare frukost!

Vi tog in en liten bricka med ost, chark, frukt, bröd och ägg. En avokadomacka och en kanelvåffla. Kaffe, matchalatte, matchalemonad och nypressad apelsinjuice dukades också fram. Du som följer mig på instagram såg en film på när jag väldigt bloggigt av mig smakade matchalatte för första gången…. Alltså, fy fan! Det var som att dricka gräs kokt i mjölk. HU!

Matchalemonaden var dock himmelsk! Här satt vi och åt, pratade, höll hand och var kära. Efter frukosten styrde vi stegen vidare för att vara kulturella.

Vi skulle till SMK, statens museum för konst. Åh, vilket underbart museum. Målningar från 1400-1800-talet. Jag ÄLSKAR gamla målningar. Favvistavlorna var definitivt dem av Rembrandt. Det känns alltid som att stå i historiens vingslag när man är framför en målning. Jag vill alltid veta mer. Vem är personen på målningen, vad gjorde hen, hur levde hen och hur mådde hen. Får alltid för mig att fördjupa mig i historia efter att jag varit på museum.

Det är en otroligt vacker byggnad.

Jag hade på mig boots från Asos, läderbyxor från H&M (liknande här) och vit tröja med pärlor från H&M (nu på rea här). Älskar denna outfit!

Efter hederligt fotograferande av dagens outfit gick vi in.

Visst är jag kulturell och mysig! Jag har haft några kroppsmedvetna dagar. När vi gick runt bland tavlorna så sa David att det är inte fel på dig. Titta på varenda kvinna på dessa tavlor. I alla tider har det funnits kvinnor som ser ut som du. Det var ändå en fin tanke. I alla tider har det funnits kvinnor som jag.

Efter all kultur gick vi en kortis på stan. Det är så kul att det i Köpenhamn är noll butiksdöd. I Malmö är det katastrof. Vi hann inte med många butiker men roligast (och farligast) var Stine Goya. Oj oj oj vad jag ville slå till om typ allt i butiken!

Sen eftermiddag tog vi tåget tillbaka till Malmö och checkade in på Hotel Noble House för vår staycation. Vi bodde i en av deras minisviter med den här underbara utsikten. Magiskt mjuka färger. Vi gick på restaurang på kvällen och åt supergott på Kasai in the sky. Men då tog jag inte med kameran för jag ville bara vara i stunden då.

Såhär mysig och rosig vaknade jag på morgonen! ÅH, vad jag sov gott. Vi var lite frysliga så på kvällen när vi kom hem tog jag en varm dusch. När David borstat tänderna och kom in i sovrummet hade jag redan somnat. Alltså på fyra röda sekunder. Men det är också kärlek, att låta sin älskade somna tidigt.

På morgonen låg vi och drog oss lite, facetimeade med Essie och sen gick vi upp och gjorde oss i ordning.

Jag älskar att hotellet matchat den ljusgröna och smutsrosa inredningen med utsikten utanför fönstret. Det blir otroligt harmoniskt.

Här är jag i frukostmatsalen iklädd en ny bubbelgumsrosa kostym i manchester från Noa Noa. Du hittar kavajen här och byxorna här. jag matchade med min asosboots, som tyvärr är utsålda, och min väska från Atp Atelier.

Jag har ätit frukost på detta hotell innan och eftersom jag redan visste hur fin den är var jag sjukt peppad. Allt är sååå gott! Hotellfrukost måste ändå vara det lyxigaste som finns. Jag älskar att man kan få till allt det där man inte fixar hemma. Kokt ägg OCH äggröra. Nypressade juicer, shots, frasiga croissanter, massa färsk frukt. Åh, det är himmel! Där i bakgrunden ser du skylten ”play”. Där inne finns ett biorum! Alltså bio, med stolar och hela baletten. Det är så otroligt mysigt och spännande! Och nu ska det öppnas upp för oss allihop. En bioklubb! Det kommer bli intima och mysiga visningar av gamla filmklassiker. Och det är min vän Carro som tillsammans med hotellet kommer bjuda in till biokvällar med mat, bubbel och riktigt bra film. Jag är så taggad på detta!

Jag vill dock höja ett varningens finger för den orangea shoten. Det var tydligen en chilishot (!!!!!!) och inte alls en morotsshot som jag fått för mig. OMG! Snacka om att jag vaknade till av den. Nej, någon ny Chili-Klaus blir jag aldrig.

Efter ett fint kärleksdygn åkte vi hem och hämtade vår lilla tös och sen höll vi söndag. Glada, utvilade, inspirerade och nära. Kärleksdygn borde skrivas ut på recept. Det är det finaste man kan göra för varandra.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x