Resor jag vill göra inom 5 år

I dessa tider av stängda gränser har iallafall jag börjat tänka mycket på det här med att resa. Jag är inte särskilt förtjust i att resa. Det stressar mig och ger mig ångest. Men när jag väl är på resan så älskar jag det givetvis. Och det är inte heller som att jag rest lite i mitt liv. Tvärtom, under hela min uppväxt har jag rest mycket med min familj. Den här resoron vill jag inte föra över till Estrid. Jag vill också ge henne samma möjlighet som jag fick som barn att se världen.

Som influencer tittar jag mycket på andra större influencers och vad de gör. De tar sina fotografier till en helt ny nivå genom att fotografera dem på MAGISKA platser. En dröm har börjat gro i mig om att även jag ska få möjligheten att göra detta. Så då sitter jag här och drömmer mig bort. Jag ser en helt magisk plats och börjar genast drömma om hur jag skulle fota där, vad jag skulle ha på mig och vad för typ av bild det skulle bli.

Följ med mig nu på mina drömresor de närmsta fem åren.

Kappadokien (Bildkälla)
Denna magiska plats i Turkiet som är känt för att sina många historiska filmiska platser bland bergen. Men platsen är också känd för att varmluftsballong är mycket populärt och om kvällarna stiger otaliga ballonger mot himlen. Det skapar en nästan surrealistisk bild.

Azulik (bildkälla)
I Tulum i Mexico finns detta magiska hotell. Fastigheten är byggd i trä och varje rum är filmigt inredda. Det finns en själslig approach hos detta hotell som uppmanar till närvaro, sinnesfrid och lugn. De kallar sig för hälso maya-center. Det finns ingen tv på rummet och ingen elektricitet. Istället tänds hela hotellet upp med levande ljus på kvällen. Visst ser det fantastiskt ut.

Toscana (bildkälla)
Jag vill så gärna åka på en matresa till Toscana. Bila runt med Estrid och David och äta, dricker och njuta av landskapet. Och när jag såg den här solrosbilden blev jag ännu mer förtjust. God mat OCH instavänlig blommiljö!

Benagil cave (bildkälla)
Denna grotta ligger längs med Algarve kusten i Portugal och är en otrolig havsgrotta. Hit kommer man endast med båt, SUP eller kajak. Det ser så otroligt fridfullt ut där. och jag älskar upplevelsen av när naturen är sådär grandios att det liksom tar andan från en.

La mamounia (bildkälla)
ÅH, detta ikoniska hotell i Marrakech i Marocko. Varenda influencer värd namnet har fotat otaliga bilder där och det vill även jag! Vilken dröm att gå göra samarbeten där med både kläder och badkläder.

The blue lagoon spa (bildkälla)
Hela familjen är helt bestämda på att vi SÅ gärna vill åka till Island. Där finns detta spahotell som erbjuder magiska bad bland vulkaner. Fast just detta islandsbesök vill man kanske göra utan barn? Så man får hela avkopplingseffekten fullt ut! 😉

Positano (bildkälla)
På amalfikusten i Italien ligger denna underbara plats som av många beskrivs som en världens vackraste kuststräckor. Stora berg möter ett klarblått hav och det ser så vackert ut. Här vill jag strosa på gatorna, äta god mat och doppa mig i havet.

Club med kani maldives (bildkälla)
Här är ett annat DRÖMRESMÅL! Maldiverna! Då hade jag väldigt gärna bott på detta uberlyxiga hotell. Tropiska äventyr och vattensporter för hela familjen. Och tänk att ha sin egen lilla brygga att morgondoppa sig i! Helt magiskt!

Bjertorps slott (bildkälla)
Och ett litet Sverigetips. Här finns ju massa magiska herrgårdar och slott som både erbjuder instagramvänliga miljöer men även en underbar miljö för en romantisk weekend. Jag tycker faktiskt att vi generellt i Sverige borde utnyttja och stötta våra lokala hotell och resmål i större utsträckning. Jag vet för egen del att det finns mängder av platser här i min närmiljö i Skåne som jag borde besöka. Bjertorps slott ser så fint ut tycker jag.

Har du något härligt restips till mig?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
3 år sedan

Island, magiskt! Men, Blå Lagunen är tyvärr inte som det var tidigare. För mycket folk tyvärr. Finns så många andra häftiga ställen att bada på på Island. Skulle verkligen rekommendera att hyra en husbil och likt snigeln ha huset med er och bo på vackra platser runt om på ön. Numer är ju nämligen Island dyyyrt! Senast jag var där var sommaren 2017 och det var magiska 9 dagar. Fick ju chansen att paddla SUP på en glaciärsjö och det slog alla andra magiska platser jag paddlat på.

Älskar att resa och hoppas verkligen att världen öppnar upp igen. Har missat en roadtrip i Kalifornien denna vår då jag och maken skulle fira silverbröllop. Så hoppas det kan bli av någon gång i framtiden

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x