Tärnorna berättar sanningen om dressgate

tärnorna berättar sanningenresize-3 resize-4 resize-5resize-2 resize-6
Mina tärnor hade första parkett till det drama som utspelades och nu går under namnet ”dressgate”. De skrev ihop en egen text om hur de upplevde det hela. (Jag misstänker att det är en del av deras traumabearbetning). Låt mig presentera Sara, Paula och Maddes version av vad som verkligen hände, återberättad av mest Madde.

Där vi satt vi i godan ro, lite självgoda över att tiden var så bra, det var ju gott om tid att slappna av en stund med ett glas bubbel innan vigseln och värma oss lite efter fotograferingen. Frida och David reste sig ibland och fotograferades i trappan, framför fönsterna och lite annat. Vi andra höll koll på klockan och småpratade. Jag oroade mig lite över om blommorna skulle hålla i värmen här inne. Just när vi säger till best menen att vi tärnor går till vänster och dom till höger kommer David med nån liten bekymmerhetsrynka. ”Vad har hänt?” Frågar vi. ”Amen det var nåt med kjolen, jag tror hon fastnade med spetsen i trappan, men hon och Paula lagar det nu”. Vi pratar om att det var tur att vi var på hotell där det finns tråd, annars får vi springa inom Åhléns tänker jag.

Efter en stund kommer Paula, och mitt och Saras blod stelnar. Hennes blick är vild. ”Det är panik” säger hon och vi springer in på toaletten där Frida och Emma är. Jag tittar neråt och förväntar mig nån reva i spetsen men då ser vi att det är dragkedjan som öppnat sig. Paula syr för glatta livet och Frida har nog aldrig önskat sig ögon i nacken som då. ”Prata med mig, vad fan händer”!!! Vi försöker svara, jag väser att de ska hämta fler sykitt NU, och David gör det. Paula syr så fingrarna blöder och tittar upp på mig. Jag vrider på huvudet åt henne och säger genom min blick att blod på klänningen är det minsta problemet nu. Samtidigt gastar Frida ”Vad fan är klockan”.
Tappra Sara försöker säga att den ”nog är lite innan 15”. Sara är som bekant sämst på att ljuga och Frida genomskådar det direkt. Vi säger som det är, ”klockan är kvart över men vi fixar det här Frida.” Jag syr med fyrdubbel tråd, nålen går av och fastnar i mitt finger, och Paula kryper in under Fridas klänning och sätter 4 säkerhetsnålar. Under svordomar säger Paula dom berömda orden ” Fiser du på mig nu så dödar jag dig”. Vi fnissar och panikar på samma gång. Emma är ute och springer på triangeln och ringer och facetimar olika boleros, pälsar och koftor. Frida skriker åt oss att svara henne vad hon ska köpa. Vi sneglar åt den svarta minkpälsen Frida fått av sin mamma och tänker att den är bättre än allt annat, samtidigt som vi överväger att slakta våra egna klänningar och på nåt magiskt sett sy in deras band i Fridas klänning med en jävla hotellnål.

Emma ringer och säger att pink and purple har en tid att sy NU. Vi inser alla att det är det långt bästa alternativet och Frida och Paula gasar iväg. Jag och Sara plockar undan på toaletten och ger oss iväg ut. Klockan är nu nästan halv. Då ser vi att alla våra saker är borta. Alla andra är borta. Kvar är jag och Sara utan jackor, blommor eller MOBILER. Var är dom?! I kyrkan? På triangeln? Var ska vi? Ska vi springa till triangeln eller försöka försena gästerna i kyrkan? Vi bestämmer oss för att följa Frida och springer in på triangeln. Vi inser jäkligt snabbt att triangeln inte ser ut som det alltid gjort, och vi tar första bästa rulltrappa. I rulltrappan upp ser vi Emma och bestmennen komma i motsatt riktning neråt, och ett Titanic-moment utspelar sig när vi möts. ” Var är dom?” Frågar vi panikslaget. ”på pink and purple” svar de” ”jamen vaaaaaar ligg….” människor runt omkring stirrar storögt. Vi hoppar av och Sara chansar på att vi ska till höger. Under tiden muttrar vi något om att hade någon kommit med en tequila just nu så hade jag fan tagit den” sen ser vi det. Heaven on earth. Pink and purple.

Inne vid provrummet står Frida och andas. En man stoppar oss och säger ”allt är under kontroll, det här tar 4 minuter, hon har jobbat i 27 år och det här är en piece of cake”. Han pekar med handen mot kvinnan som syr. Jag upprepar för Frida som ömsom andas ”detta händer inte” och ”jag är egentligen en jättesnäll människa” vad han sagt och vi känner kontrollen återkomma i situationen. Jag Paula, är som i en film. Det går inte att beskriva blicken jag får av Madde och mannen i butiken. Mannen i butiken säger ”Frida, det är lite nagellack” på klänningen, men det syns inte av rosetten nu. Frida går på att det är nagellack på klänningen och inte tärnblod. Vi krisplanerar och bestämmer att vi går till kyrkan och underhåller gästerna så länge. Frida tycker vi ska ta mikrofonen i kyrkan och berätta för alla. Vi lämnar Frida och undertiden vi springer till kyrkan funderar vi på om vi verkligen ska berätta i kyrkan. Jag Sara tappar ordförrådet och stammar the F-word om och om igen. Var Frida verkligen vid sina sinnes fulla bruk när hon sa det? Vi spekulerar också om vi ska ta med det här i vårt tal. ”Hon är en diva in i det sista, bli tom sen till sitt eget bröllop.” I samma stund vi säger att ”Nej, det är too soon”, så slår vi upp porten till kyrkan.
I en vad som känns som en evighetslång väntan står vi där tills vi hör klappret av Louboutins och Frida och Paula anländer. Frida har fått ett bälte som kompletterar klänningen så himla bra, och den är sydd som om den var gjord för henne. Hon är så vacker och jag beundrar henne för att hon står pall. Sen kommer prästen, klockorna klämtar och vi går in. Väl inne känner jag tårarna bakom ögonen flera ggr. Jag tror jag tappar en lins i min bukett men vad gör det. Frida och David är så vackra. När hon vänder ryggen till spänner jag ögonen i the god damn dragkedja och väser inombords att nu håller du ihop. Och det gör den. Vigseln är den vackraste jag sett, och vi åker omtumlade vidare till åtets fest.

Detta toppar listan av lägen i livet som varit jävligt pressade. Men allt löste sig så bra. Och det var tur att vi inte började karva i våra egna klänningar. Där hade Frida iallafall huvudet med sig när hon diplomatiskt ylade ”är ni dumma i huuuuuuuvet”. Och David var coollugn hela tiden och bara ”Vi köper en ny klänning älskling”. Jag Paula pendlade mellan en sjuk målmedvetenhet att lösa situationen till att totalt kapitulera. Jag svettades som en gris och den lilla lilla vassa nåljäveln gled omkring i händerna. Madde fick aldrig riktig panik utan tyckte mest så otroligt synd om Frida. Madde var riktigt stabil faktiskt, men det håller jag Madde inte alls med om. Jag var så naiv och förstod först inte alls allvaret. Och vi är så imponerade av Frida som bara kunde släppa allt och glida in i kyrkan som om ingenting hade hänt.

Åh, den drinken vi sen fick när vi anlände till festlokalen. Aldrig har vi någonsin behövt den mer. Men det blev det vackraste bröllop och tro det eller ej, men vi kunde faktiskt skratta åt det redan samma kväll. Nu kunde vi skratta åt det så tårarna rann.

Alla foton av Emma – att vara någons fru

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
6 år sedan

Herregud jag hade nog typ dött i sen sitsen fy det är ju mardrömmen som inte får hända på den stora dagen. Starkt gjort av Frida att gå in i kyrka som inget hade hänt jag hade inte fixat det. Vilken tur hon hade så bra tärnor m fl som fixade och grejad så allt blev bra till slut på hennes stora dag.
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

tärnorna var livets bästa! <3 snacka om att vänskapen sattes på prov! 😉

jessy
6 år sedan

Men gud!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  jessy
6 år sedan

Nä han hjälpte minsann inte till! 😉

Netti Starby
6 år sedan

Men oj och vilken tur att det slutade bra! 😀 Kramis

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Netti Starby
6 år sedan

haha ja verkligen!

Marie
Marie
6 år sedan

Åh Gud….. vilken mardröm. Förstår paniken till fullo. Det kommer bli en minnesvärd historia men jag tror du Frida helst hade velat vara utan den. Stort grattis till er förresten ❤️
Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Marie
6 år sedan

jag är ju inte svår på en bra partystory så kanske det var meningen att detta skulle hända mig. Nu har jag material att hålla hov och underhålla i åratal framöver.

Joanna-livet med Aspergers syndrom & Bipolär sjukdom typ 2
6 år sedan

Herregud tur att de löste sig

Frida G Svensson
Frida G Svensson

haha ja verkligen! livets drama!

Irene
6 år sedan

Jag tror att tärnorna kommer inte heller att glömma det här bröllopet i första taget… och den där drinken efteråt var de väl värda! Alltså, klarar man en sån här kris, då klarar man det mesta här i livet, prata om att vara lösningsfokuserad!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

haha ja tydligen är det mitt bröllopsfölje man ska ha med sig när man råkar ut för en katastrof! =)

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x