#medvilkenrätt

#medvilkenrätt-1
På ett dygn var vi tusentals kvinnliga jurister som skrev under VRÅLET #medvilkenrätt. Det är dags för juristbranschen att ta itu med sin egna smutsiga byk och det var självklart för mig att vara en del av detta. Som kvinna, feminist och jurist är sexuella trakasserier något jag ser, hör och tyvärr även upplever själv.

Det finns en skrämmande tystnadskultur där ”boys will be boys”-tänket frodas och till och med befästs och på vissa håll uppmuntras. Vi påstår oss stå upp för frihet och rättvisa, vara rättsstatens väktare men samtidigt kallar en domare mig för flickan under rättegången.

De historier som finns i vårt uppror är fasansfulla men knappast förvånande. Det är som i alla branscher. Alla har vetat detta hela tiden men ingen vågar vara den första som talar. Och ve den kvinna som är den första att tala. Hon blir brännmärkt som arg och besvärlig.

Dela nu denna artikel och använd vår hashtag. Och må ingen kvinnoröst tystas, låt istället kvinnokraften frodas.

Systerskapet är luften jag andas och just nu andas jag samma luft som 4.444 andra kvinnliga jurister. Vi är ett och vårt uppror är ett vrål. Vi står otroligt enade och stolta och starka i vårt systerskap.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
6 år sedan

Det känns chockerande med alla vittnesmål om hur illa ställt det är i vårt samhälle. Alltså finns det ingen bransch där det jobbar män med sunda värderingar? Jag skulle önska fler vittnesmål från män som tar avstånd. Jag trodde faktiskt det var bättre i vårt ändå ganska jämställda samhälle, i alla fall mer jämställt med många andra. Dom här männen som tar sig friheter hurdana är dom som äkta män och pappor? Finns det ett mörkertal med våldtäkter och incest i familjer som vi inte har en aning om? Usch, många tankar.
Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Marie
6 år sedan

Jag hade också önskat att fler män kallade sig feminister och anslöt sig till oss kvinnor som kämpar så. Majoriteten av alla övergrepp sker av någon offret känner så ja, mörkertalet är enormt. Man tror att enbart 10% av alla sexuella övergrepp anmäls. Otroligt skrämmande!

Emma
6 år sedan

Bra skrivet! 🙌🏻

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Emma
6 år sedan

tack syster!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x