Mat

Jag fyllde kylen med smaken av sommar

rabarbersaft-1
Få saker får mig att känna mig så vansinnigt nyttig för min omvärld som när jag lagar maten själv. När jag plockar bären och gör sylt eller får äpplen från mina morföräldrars kolonistuga och sen fyller min frys med mos. Det känns så hederligt och husmoderligt på något vis. På tomten av mina föräldrars sommarstuga växer stora rabarberstjälkar och när min mamma ansade de sista stjälkarna visste jag exakt vad jag ville göra med dem. Saft! Egen rabarbersaft. Den smakar godare när den är gjord av en själv från stjälkar från ens egna land. När vi äntligen hittat vårt hus ska jag odla hur mycket som helst och sen ska jag laga, safta, sylta, koka, baka och god knows what med alla godsakerna.

Nu står tre flaskor i kylen med den rosenröta färgen som är så vacker. Smaken av sommar kommer följa med oss in i hösten och det är ren och skär njutning.
rabarbersaft-2

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x