10 minuters städning för spontana middagar

10 minuters städning för spontana middagar-1
I min familj spontanbesöker vi varandra ofta. Det går jättebra att komma hem till mina föräldrar som alltid har det städat. Alltså deras hem ser ALLTID mäklarstylat ut! Jag vet, de är inte normala människor. Jag, som då tillhör den lite mer normala kretsen människor som har det stökigt hemma har utarbetat en krishantering. Nömligen 10-minutersstädningen för spontana middagar.

Det finns dem som undviker spontanbesök för att de skäms över att det är stökigt hemma. Därför är min plan lika delar nedtonade krav, attackstädning och mängder av doftljus. Här kommer 10 minutersstädningen. 10 minuters städning för spontana middagar-2

Jag tänker såhär om någon vill komma hem till mig så är det för att träffa mig. Då vet personen antagligen även om att vi är en upptagen småbarnsfamilj med för många kvadratmeter för vårt eget bästa. Jag och David är på höjd kapabla att hålla ett studentrum damfritt. Lite skit i hörnen har ingen dött av. Därför gör jag på följande sätt.

Plocka undan det mesta
Nu snackar vi att med hög frenesi plocka upp allt som ligger på golvet och då är det bara att stuva in i skåp, ner i lådor och leksaksförvaring, puffa upp kuddar, vika filten och liksom plocka ihop så mycket som möjligt.

Toaletttricket
Ingen hinner städa en toalett på 10 minuter så jag brukar byta handdukarna och sätta in ett doftljus och kanske en liten blomma eller nått jag har hemma.

Men köket då?
In med så mycket som möjligt i diskmaskinen, släng soporna och dra en trasa med köksrengöring över diskbänken.

Det räcker tycker jag. Ingen ser om det är lite damm i hörnen eller att tvättstugan är kaos. Ingen går in i ens sovrum och luskar runt (med hedern i behåll) och det du råkade kasta in i garderoben kan du vika en annan dag. Ibland drar jag med dammsugaren under köksbordet för där brukar hälften av Estrids tallriksinnehåll ligga. Men vad handlar livet egentligen om? Ett perfekt hem eller ett hem fyllt av människor man tycker om? Jag satsar på människorna.10 minuters städning för spontana middagar-3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Pia Widlund
6 år sedan

Bättre att tänka på sällskapet än lite damm i hörnen, helt rätt tänkt! Jag brukar också röja snabbt ibland när jag är hemma på lunchen!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
6 år sedan

man måste fokusera på det som verkligen är viktigt i livet!

Anna Hanski
Anna Hanski
6 år sedan

Så klokt inlägg. Det viktiga är människorna inte att det är tipp topp rent. Min mamma brukar säga; heller lite skit i hörnen än ett rent helvete… 😉

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna Hanski
6 år sedan

Det var en klok mor det! <3

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x