Sol ute vs. utbildningsdag med Liberalerna inne

utbildningsdag med Liberalerna-1
Vad gör man inte för sitt parti? Man gör allt. Man offrar årets vackraste dag och istället för att njuta i sin trädgård med sin familj sitter man i ett stadshus i Kristianstad och utbildas i regionalpolitik. Det gjorde jag i söndags.

Men det är ju underbart det här med politiken! Människorna, politiken, idéerna, tankarna, gemenskapen, allmänbildningen. Det är faktiskt otroligt givande. Region Skåne sysslar med flera olika politikområden men framför allt är det regional utveckling, kollektivtrafik och sjukvård som står i fokus. Utbildningen var för oss som toppar listorna till regionvalet (jag är på plats 3) och jag sög åt mig som en svamp. Särskilt gällande sjukvårdsfrågorna. Jag ser så mycket feministisk politik som kan göras inom sjukvårdsområdet och vår regionala sjukvårdspolitiker Gilbert Tribo är sååå grym. Det hade varit fantastiskt att dels få lära av honom och dels ge feminismen plats inom sjukvården.

Feminism kan verkligen, och bör, appliceras på prick allt. Inte bara sjukvården. Jag ser många feministiska frågor inom trafiken. Unga män som kör som galningar, nattstopp på kollektivtrafik, övervakning på kollektivtrafik, ja massor med aspekter.

Tänk nu är vi i valåret. Det är fantastiskt kul. För det är verkligen politik hela tiden. Jag kan i princip dagligen lyssna på bra debatter, intervjuer och expertkommentatorer och jag är verkligen politikbesatt. Livets bästa det här med politik. Jag uppskattar att politik är något som jag även får diskutera med vänner och mitt hem. Jag, David, Paula, Fredrik och mina föräldrar har alltid bra politiska diskussioner. Kan ibland hända att någon (läs jag) blir ovän med någon annan (läs min pappa) men vi har passionen i blodet. Så är det bara! Sist vi träffades diskuterade vi om papperslösa ska avtjäna sitt fängelsestraff i Sverige eller i hemlandet, frågan om surrogatmödraskap och beroendevården. Sist jag träffade min mormor och morfar pratade vi guds tro och aktiv dödshjälp. Besatt även av de samtal jag har med dessa fina människor.

Och besatt är jag av att prata politik med you guys! Ni är smarta, coola, modiga och raka och ännu bättre är det när ni börjar diskutera med varandra i kommentarsfältet. Tonen är alltid alltid god och vi har högt i tak. Tänk om världen var som detta kommentarsfält. Drömmig värld va!? <3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Pia Widlund
6 år sedan

Bra med starka kvinnor som du i politiken!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
6 år sedan

tack fina du! Japp, det handlar ju om vilket arv vi vill efterlämna till våra barn!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x