Estrids kalas med storfamiljen

estrids kalas-5
Igår hade vi släktkalas för Estrid och hela storfamiljen var där. All in all var vi 14 personer. Det  var vi tre, mina föräldrar, Paula och Fredrik, Oma och Opa, Davids föräldrar och Emma, Kalle och Loella.
estrid kalas-6
12 vuxna fick precis plats runt matsalsbordet så töserna fick ett eget kalasbord och de älskade det. Vi dukade fint med duk, ekorreservetter, blommor och små ”vinglas” som de skålade i saft i mest hela tiden.
kalas2
Förutom tårta plockade jag fram lite påskleftovers, småkakor som min oma hade med sig och en liten kakbuffé som vi handlade på Annas, vårt lokala bageri. Efter tårta och kaffe var det dags för presentöppning.
estrid kalas-9
Estrid hade som vanligt en väldigt precis önskelista. Boll, nalle och cykel. Och hon fick allt på sin lista, och massa mer därtill.
estrid kalas-10
En röd fin cykel med cykelkorg och en flagga där bak. Självklart var det min cykeltokiga pappa som stod för inköpet av den här pralinen.
estrid kalas-11
Vi hade fiskedamm och tjejerna hade riktigt otur. De drog upp gamla tofflor och kalsonger (ja rena!) innan de fick den hett efterlängtade godispåsen.
estrid kalas-12
Vi tatuerade oss och tjejerna var modesta och valde att bara ha 10 tatueringar var… Gränsen gick när Estrid och Loella ville ha tatueringar i pannan!
kalas3
I paketen fanns pussel, boll, sandleksaker, pippimugg, handduk med Estrids namn på, böcker, trisslotter, en piratkista med en stor skatt inuti och en riktigt cool traktor. Töserna var ute på den soliga verandan och cyklade med både cykel och traktor. Sen dansade vi dansstopp, åt lite mer godis innan vi vinkade hej då till våra gäster.
kalas
Jag somnade på soffan när David lagade middag och vaknade till färdiga fishtacos. Aldrig har Estrid ätit sin middag så fort för hon ville bara ut ut ut och sen cyklade hon runt på altanen tills solen gick ner bakom grannens hus och jag lockade med popcorn och Ladybug & Cat Noir. Det tog prick två minuter att natta en kalasutmattad liten treåring och jag och David avslutade en fin lördag på sofflocket. Och ja, båda somnade på soffan lite innan 22-tiden.

Idag åker jag till Kristianstad för en utbildning för oss som toppar Liberalerna Skånes regionlista. Detta är mitt första val som jag ställer upp i så jag har inte en aning om vad det kommer innebära. Men det känns spännande och framförallt är det massa Skåneliberaler jag längtar efter att träffa igen.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Paulina Gunnardo
5 år sedan

Asså, you gotta love barnkalas!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Paulina Gunnardo
5 år sedan

i små doser…

Anette
Anette
5 år sedan

Det som slog mig: jag har följt dig i över tre år!
Tack för att du finns ❤
Och naturligtvis: grattis till stortjejen🎂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
5 år sedan

Hur hittade du mig egentligen? =)

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x