Utvecklingssamtal på förskola och två stolta föräldrar

utvecklingssamtal på förskola
Igår hade vi premiär för utvecklingssamtal på förskolan. Alltså hur crazy är det inte att jag nu sitter som föräldern på ett utvecklingssamtal? Jag hatade innerligt utvecklingssamtal under min skoltid för jag var alltid så nervös för vad de skulle säga. Jag har alltid haft en tendens att suga åt mig en kritisk grej istället för 10 bra. Därför bestämde jag mig för att göra prick tvärt om på Estrids utvecklingssamtal.

Men det fanns ingen anledning till oro. Istället var pedagogen och barnskötaren så himla fina och gulliga. Jag och David satt och blev fnissiga när vi satt där på pyttestolar runt ett pyttebord. Vi blev fnissiga och stolta. Estrid är duktig på att prata och är positiv till alla lekar. Hon älskar att måla, rita, pyssla, pärla och klippa. Och jag smälte för hon är SÅ duktig. Helt objektivt, den bästa collageskaparen ever! Helt objektivt är det makalöst att hon hoppar jämfota så fint vid bara två års ålder. Helt objektivt är hon ett alldeles särdeles begåvat barn.

Det var också viktigt för mig och David att verkligen tala om för fröknarna hur otroligt mycket vi upp skattar vår förskola. Barngruppen består av ljuvliga barn och de är tighta och leker fint. Fröknarna är snälla och så ömma mot Estrid, mot alla barnen. När Estrid är lämnad på förskola kan både jag och David gå till jobbet, lämna föräldra-jaget hemma, och enbart fokusera på våra arbeten. Det är så befriande att aldrig behöva oroa sig. På Estrids förskola är de också väldigt flexibla med att man ibland kommer pytte för sent eller lite tidigare så Estrid behöver få frukost. Inget är någonsin ett problem och det är verkligen skönt.

Åh vad tacksam jag är. Vetskapen om att mitt barn har det bra om dagarna är den största gåvan jag kan få som förälder. Jag lider med er som inte trivs med er förskola! Vilken utmaning och snacka om att vara i en tärande situation. För lika tärande som det är när det inte funkar, lika skönt är det när det faktiskt funkar. Jag är makalöst imponerad över fröknarnas kreativitet och engagemang. Deras påhittighet för att lära ut färger, ord och siffror. Det är verkligen en pedagogisk verksamhet och de utvecklar Estrid på ett sätt jag nog aldrig hade kunnat göra själv. Det är en magnifik grej det här med den svenska förskolan.

Min lilla gullunge! Så smart, vacker och alldeles alldeles underbar!
utvecklingssamtal på förskolan-3 utvecklingssamtal på förskolan-5 utvecklingssamtal på förskolan-4

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Caroline
Caroline
6 år sedan

Så härligt att ni e så nöjda med er förskola!
Imorgon ska vi besöka förskolan som vi fått plats på. Hoppas, hoppas på att den e fin och verkar bra! 😄

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline
6 år sedan

åh jag håller tummarna! det viktigast tror jag är föräldrarnas inställning. Om de är peppiga på förskolan, blir barnen det också.

Irene
6 år sedan

Jag tycker Estrid ska få gästblogga! Du brukar ju göra collage ibland så det är lätt att se varifrån hon fått sina collagetalanger. Och du vet – det ska börjas i tid… 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

strålande idé! med tanke på det A-barn hon är så kommer det ju inte bli annat än succé! =)

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x