Drömmar om ett perfekt fredagsmys

bästa fredagsmys-1
Här står stora vackra Magnoliakvistar och blommar i all sin prakt! Det är fredag och jag ser fram emot fredagsmys. För jättelänge sedan fick jag en fråga om hur mitt ultimata fredagsmys ser ut. Och idag kändes som en bra dag att ta upp frågan i bloggen.

Mitt ultimata fredagsmys börjar egentligen redan på morgonen eftersom jag då vaknar till min jobb med blogg-dag. Veckans bästa dag. Den ultimata dagen är när jag inte behöver gå ut en enda gång utan kan jobba på med bloggen som en riktig maskin. När jag kan fota, skriva, redigera och föreställa inlägg för den kommande veckan. Då känner jag mig kreativ och vill ställa mig på balkongen och skrika ”I´m living the dream y’all”!!

Oftast är det jag som hämtar Estrid men de fredagar som David hämtar är lite extra härliga. Jag slipper gnäll på föris och kan välkomna min familj hem med öppna armar och ett städat hem. För få saker skapar fredagsmys som ett välstädat hem. Gärna med massa färska snittblommor i varje rum. Jag dukar fint på bordet, låter studio ett spelas på radion, tänder ljus, dukar med servetter och så äter vi tillsammans. Gärna något fredagsfestligt som tacos, hämtmat eller hemmagjord pizza. Sen gör vi klirrbricka och dukar fram framför tv:n. Sen får Estrid hoppas i pyjamas och äta popcorn och salta pinnar framför Bolibompa.

Den perfekta fredagskvällen går ut på att hon somnar in tyst och stilla med en snabb nattning. Varken jag eller David somnar under tiden. Sen dukar vi fram vår egen klirrbricka med gott på och tittar på massa avsnitt av en härlig serie eller en bra film. Företrädesvis får jag fotmassage under tiden. Om David vill titta på något som jag inte riktigt fastnar för så ligger jag på soffan och läser istället.

Än så länge har detta aldrig hänt. För antingen är det brak vid förskolan, trista rester från kylen, kaosig nattning, David som somnar hos Estrid, jag som somnar på soffan eller vad det nu kan vara. Men ni känner mig, jag fokuserar på allt det som blir av och inte allt det som inte blir av. Jag ska försöka få till alla delarna av mitt ultimata fredagsmys, men det är ok om det blir lite si med det ena eller så med det andra. Det viktigaste är att vi somnade som vänner, åt middag tillsammans och att jag hann sminka av mig innan jag somnade…

No Responses

 1. Irene skriver:

  Du är klok som en bok – det är ju sällan det blir så där drömmigt perfekt, men många delmoment kan ju ändå vara bra för det!
  Mitt ultimata fredagsmys är för tillfället en kväll med en terrierfröken som inte bitit sönder något, en låååång middag med maken och långa samtal och gott vin. Sen lär jag somna framför tv:n… men där är ok det med!

 2. Ulla Wolter skriver:

  Håller med Irene om din klokhet! Och även om jag tror att jag förstår vad du menar; vad är en ” klirrbricka?” Alltså, hur har ordet uppkommit? Kram

  • Frida G Svensson skriver:

   Tack Ulla! Klirrbricka, ja här kommer berättelsen. När vi var små så åt vi alltid middag framför tv:n på fredagar. Sen precis innan Disneydags började smet mamma och pappa ner i köket och tog fram en bricka. Där ställde de upp små glas och skålar som de fyllde med popcorn, nötter, salta pinnar och sånt. När de sen kom upp för trappan klirrade alla glad och skålar mot varandra. Sen började vi kalla det klirrbricka! =) <3

 3. Beata Rydén skriver:

  Åh så klassiskt att man drömmer om det perfekta myset utan att få till det riktigt! Men siktar man på stjärnorna kanske man hamnar på månen i alla fall 🙂

 4. Angelica skriver:

  Blev också nyfiken på klirrbrickan:-). Både på namnet som jag gillade instinktivt o på vad ni har på den!

  • Frida G Svensson skriver:

   Klirrbricka, ja här kommer berättelsen. När vi var små så åt vi alltid middag framför tv:n på fredagar. Sen precis innan Disneydags började smet mamma och pappa ner i köket och tog fram en bricka. Där ställde de upp små glas och skålar som de fyllde med popcorn, nötter, salta pinnar och sånt. När de sen kom upp för trappan klirrade alla glad och skålar mot varandra. Sen började vi kalla det klirrbricka! =) <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *