Nu sätter valrörelsen verkligen igång

valrörelsen
Estrid och David är på väg till helgens andra barnkalas, men jag stannar hemma för att kurera en riktigt envis förkylning. Nu har valrörelsen satt igång på riktigt och jag behöver all styrka, kraft och uthållighet just nu. Igår hade Liberalerna Skåne vår valkickoff och glada politiker träffades för att peppa igång oss. Jag känner mig riktigt redo att ta mig an denna valrörelse och det ska bli skoj att stå och kampanja utanför lokala affären.
valkickoff-2
Jag har tänkt lite på de funderingar ni hade kring politik. En av er berättade om funderingar kring att rösta när man inte bor i Sverige längre. Och jag förstår verkligen svårigheterna. Det blir lite mer abstrakt att rösta då, och man kanske inte är hands on på samma sätt och kan se hur politiken påverkar samhället. Jag tycker alla som har rätt att rösta i Sverige har en skyldighet att rösta. Och om man är så pass osäker att man inte kan rösta på ett part kan man alltid rösta blankt. Läsaren i fråga skrev ”har jag verkligen underlag och insikt nog att göra det (rösta)?” Mitt svar är då att man själv skaffar sig det underlag och den insikt man anser sig behöva för att fatta ett väl avvägt beslut. Man kan alltid göra valkompassen eller gå in på de olika partierna och läsa partiprogrammen. Vi har sammanfattat våra skäl för att rösta på Liberalerna här.
instagram-3
Är det någon särskild politisk fråga du vill att jag tar upp och skriver mer om?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
Lena
5 år sedan

Som vanligt urtjusig. Håller med, viktigt att rösta, göra sin röst hörd och kunna påverka!

Finurliga fröken
5 år sedan

Ja att rösta är otroligt viktigt! Jag tar med min son varje gång. Första gången han var med var han 18 dagar. Kommer ta med honom även i år. Tycker det är viktigt att visa honom både hur det fungerar och att det är viktigt. Men än har jag inte bestämt mig för vad jag ska rösta på. Har gjort alla valkompasser som jag hittat men ska titta på lite debatter också innan jag bestämmer mig.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Finurliga fröken
5 år sedan

så fin förebild du är! <3

Emma Olsson Thorell
5 år sedan

Så bra med fler och fler kvinnor i politiken! Och vår demokrati är så värdefull – det är verkligen viktigt att sätta sig in vad partierna tycker och hur dom har röstat i olika frågor, för att kunna göra ett så informerat beslut som möjligt 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Emma Olsson Thorell
5 år sedan

du har så rätt så rätt! men ibland är det också svårt att lära sig politik för även jag, som är politiker själv, kan tycka att politiker kan vara väldigt otydliga med vad de faktiskt vill.

enna
5 år sedan

Vad fin du är!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  enna
5 år sedan

tack kära du! <3

Amanda Lundqvist
5 år sedan

Finaste du!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Amanda Lundqvist
5 år sedan

right back at ya!

Matilda
5 år sedan

Gu så fin tjej och snygg outfit! Älskar byxorna!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Matilda
5 år sedan

tack underbara du! byxorna är från carin wester och så grymma! sköna som pyjamasbyxor!

Paula
5 år sedan

Lycka till i valrörelsen, jag hoppas det går bra för liberalerna. Kommer själv att rösta på centern, bor i glesbygd och känner att de för mn talan på bästa vis. Dock är jag ganska ensam om den åsikten, att bo på en gammal bruksort betyder ett enda stort S. Ville bara säga att jag som dubbelmedborgare också har rösträtt i Finland. Men, trots att jag följer nyheterna anser jag mig inte kunna tillräckligt om förhållandena för att kunna lägga min röst där efter drygt fyrtio år i Sverige.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Paula
5 år sedan

Tack kära du! Vad fint att en annan liberal person har hittat hit. Centern är duktiga på landsbyggdsfrågor. Du är modig som står upp för din åsikt även om du bor i en så kallas ”sosse-byggd” =)

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x