Vad är mitt främsta mål? Vad behöver jag göra för att nå det? Hur funkar egentligen målsättning?

målsättning-1
Jag lyssnade på den här fantastiska podden, som jag skrev om här, och är fortfarande helt fylld av inspiration. Det handlade om mål, målsättning och varför det är så enormt viktigt att sätta upp mål. Mikael Arndt benar i podden upp det här med mål och jag känner att jag måste skriva av mig om det här i bloggen.

Visst har vi alla något mål. Det är nästan ingen som inte har ett endaste mål. Det kan vara småsaker som att hinna med bussen varje morgon till något som för vissa ses som ouppnåeligt. Egen helikopterplatta på huset. Jag har massa mål och jag älskar att ha mål. På sistone har jag dock funderat mycket på vilka mål jag vill ha och varför vissa mål aldrig riktigt kommer i hamn. Vill jag verkligen det jag tror jag vill. Och om jag verkligen vill något, varför når jag inte dit?
målsättning-2
Mikael Arndt beskriver det här med målsättning i olika steg. En övning som man ska göra minst en gång om året. Först ska man lista 100 mål. Stora som små. Galna. Vansinniga. Vardagliga. Egoistiska. Ja, alla mål och drömmar ska listas. Därefter ska dessa mål graderas A, B eller C. A är de mål som känns mest, störst och viktigast. Att landa DET jobbet. Bo i den staden. Eller tjäna den första miljonen. De du drömmer hetast om helt enkelt. B är de mål som känns roliga och som du gärna hade velat uppnå, men som inte är lika prioriterade som A. Kanske att bli ekonomiskt oberoende. Ha en pool i det där fantastiska huset. Eller att ha en walk in closet fylld med designerplagg. C är de mål som är crazy kul men inte alls ett prio just nu. Där kommer helikopterplattan in kanske.

När graderingen är gjord väljer du ut de 10 viktigaste av de mål som fick ett A. Därefter ska du skriva minst en A4-sida per mål. Om du inte kommer på något att skriva så är det målet antagligen inte särskilt viktigt. Ett bra tips som Mikael berättade om var att om man har svårt att fantisera och skriva ner kring ett mål kan man använda sig av sinnena. Hur kommer den där nya bilen lukta? Vad finns i den? Hur känner du dig när du kör den? Vilken musik hör du i bilen osv.
målsättning-3
När man fullföljt detta tillhör man de 2% mest motiverade människorna i världen. När man vet varför något är ett mål och varför det är viktigt för en, så blir tydligen ”hur” man når målet så himla mycket enklare.

Jag har själv kommit en bit på vägen. Jag har listat mina 100 mål och ska nu gradera dem. Det är tidskrävande men samtidigt väldigt lustfyllt och roligt. Lite som att man får designa sin egen perfekta framtid. Och så fylls jag med glädje, nyfikenhet och motivation. Det är inte fy skam det inte.
målsättning-4

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
5 år sedan

Dags att börja hitta min motivation igen….
Tack för tipset.
❤👌💪

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
5 år sedan

Du ska mest bara rå om dig själv! <3

Pia Widlund
5 år sedan

Bra tips om att lista mål. Jag gillade helikopterplattan, haaaaaaaaaa

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
5 år sedan

haha ja man får önska sig prick vad man vill!

Paulina Gunnardo
5 år sedan

Så intressant! Jag blir också ganska rörd på nyår. Har ofta tyckt det varit vemodigt. Men dagen har blivit en viktig dag nu för tiden då jag reflekterar och skapar visioner för det nya året. Har också ett gäng mål, eller kanske snarare visioner om var jag vill. Det tror jag är bra att ha. Intressant med hur man kan konkretisera det. Här handlar det mest om att ta hand om kroppen mer. Lösa upp spänningar efter stress, stärka efter två graviditeter och bärandet av två små barn och vila mer (läsa, läsa, läsa!). Ser fram emot det nya året! 🙂 Gott nytt år på dig! 🙂 Hoppas du får ett fantastiskt 2019!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Paulina Gunnardo
5 år sedan

jag tycker också om den här tiden i januari när man tänker och reflekterar. Utvärderar och drömmer. Det är mysigt tycker jag.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x