Veckonytt #99

veckonytt1
Det var väl inte bara jag som var uppe sent igår? Oj oj oj vad spännande valvakan var! Jag kunde inte slita mig. Priset jag fick betala var att jag inte hann göra ett inlägg idag på morgonkvisten. Därför kommer veckonytt sent denna måndag. men å andra sidan, har någon kunnat tänka på något annat än valet idag? Iallafall inte jag. Det kommer ett helt eget blogginlägg ikväll om mina tankar kring valet. Och låt mig säga såhär, ni kan nog tycka en tanke eller två är en aning kontroversiell!

Men nog om detta, det var ju ett veckonytt vi skulle ta oss an. Vi har ett rum i vårt hus som ska bli tvättstuga. Och jag älskar House of Philias tvättstuga. Så lyxigt med alla skåpen och lådorna. För att inte tala om nya maskiner. Åh, jag hade varit därinne hela kvällarna!

Emma Johansson, som bloggar och instagrammar under namnet what decorates my day, har gjort en rosenkaka. Hon har gjort dessa magnifika och mycket cravingsbegärliga äppelkakor. Först fastnade jag för bilderna och kände att vissa människor har talang man hade betalat dyra pengar för att få ta del av. Sen läser jag texten. Det är FÖRSTA GÅNGEN KVINNAN GÖR EN ÄPPELKAKA. I. SITT. LIV. !!! Ridå. Ni förstår talangen va! Bara in och följ med er. Hon är amazing! Och just det, kakorna. Visst borde man väl kunna göra sådana själv? Frågan är bara om man jobbar sig utifrån och in. Eller inifrån och ut?veckonytt3
Mokkasin som skapar magi med allt hon rör i har gjort det igen. Hon har skapat elementskydd  som är SÅ drömmiga. Och prick sekunden jag läste blogginlägget så kände jag att nu kommer alla (möjligen inklusive undertecknad) springa och införskaffa rottingväv. Jag vill köpa rottingväv. Är lite osäker på var jag skulle sätta en sådan väv. Eller är det nu jag måste göra elementskydd? Det kostar skjortan va?
veckonytt4
Och sekunden efter att jag börjat suga på rottingvävskaramellen visade det sig att Starwoman var inne på precis samma spår. Här testar hon rottingväv på utsidan av sina skåp. Jag säger go go go, sätt dem på plats ordentligt. SÅ snyggt!
veckonytt5
Emily Slotte skrev ett blogginlägg som berörde mig så, men jag kan inte ge henne något råd. Jag ammade aldrig Estrid och kan helt enkelt inte komma med några amningstips. Emily är fast med amningen och börjar tröttna på det. Och jag förstår henne verkligen. Det måste vara alldeles förfärligt att efter 11 månader fortfarande vara en mänsklig napp. Usch, jag får som panikkänslor i kroppen. Jag tänker att om en mamma inte trivs så ska hon vidta åtgärder så hon trivs. För en mamma som mår bra är en bra mamma. Och en mamma som uppoffrar sig på bekostnad av det egna jaget är inte en lika bra mamma, eftersom det antagligen inte är en glad mamma. Jag tänker att Emily bara ska sluta. Cold turkey! Låta mannen trösta så att barnet inte frestas av brösten. Det är ok att mamman bestämmer att nu ska min kropp bara vara min. Tack och hej. Shop’s closed. Men nog om vad jag tycker. Om du har några bra amningstips tycker jag du ska gå in till Emily och dela me dig. Men kom ihåg. Det är totalt förbjudet med pekpinnar och momshaming. Och hör sen!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x