Önskerubrik: ”Vad händer i Malmö?”

akvariet malmö-2
Jag älskar den här önskerubriken för herregud vad den kan tolkas brett. Vad är det egentligen som händer i Malmö? Just nu är det Malmöfestival och det har varit den bästa av veckor för Estrid. Hon har varit non-stop med David i barnparken och klättrat, gått på minidisco, jagat såpbubblor, bakat pizza och gud vet vad.

Det som också händer i Malmö är att bilarna brinner. Det brinner bilar var och varannan dag och jag känner mig resignerad var morgon jag läser tidningen. Det är riktigt obehagligt och det finns inga ursäkter på varför det sker. I tidningen skrivs det om ungdomar som bränner bilar. Det stör mig. Sanningen är att det är unga killar och män som gör detta. Inte tjejerna. Det förklaras att ungdomarna är uttråkade, inte har något att göra och som vanligt är det någon som gapar om att ”bara fritidsgårdarna blev fler skulle de ha nått att göra!” Jag tror det är viktigt att titta på varför ungdomarna gör såhär och arbeta proaktivt. Är deras liv meningslöst? Då måste samhället skapa mening! MEN, det fråntar inte att dessa ungdomar måste ta ansvar för sina handlingar och  straffas. Att begå brott måste medföra en kännbar konsekvens.

Mängden skattepengar som går åt för att försöka stävja detta är stor. Kostnad för uttryckning av polis och brandkår. Polisen sätter nu in resurser med fler patrullerande poliser, drönare som flyger över området och motorcyklar som cirkulerar. Detta tar pengar och tid och polisen måste som en konsekvens prioritera bort annat. På andra sidan står en stackars människa som inte kan ta sig till sitt arbete, köra sitt barn till förskolan eller ta sig från sitt hem på sitt vanliga sätt. För den drabbade börjar en process med försäkringsbolaget där tid ska läggas på att fylla i papper och ta sig igenom byråkratin.

Faktum kvarstår, i de områdena där bilar brinner lever en majoritet människor som aldrig skulle sätta en bil i brand. Som blir otrygga i sitt eget bostadsområde och vars egendom förstörs. Människor som dagligen stämplas av att de bor i utanförskapsområden trots att de är helt ”vanliga” människor som gör rätt för sig. Konsekvensen blir stor även för dem. I grund och botten handlar det om att det skapats en situation där vissa människor anser sig kunna göra vad de vill, utan respekt för andra människor och deras egendom. Människor som valt att leva utanför samhället och det är en farlig utveckling. Och det kan inte accepteras.

Det är vad som händer i Malmö idag!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
7 år sedan

👏👏👏👏👏

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
7 år sedan

antar att vi är rörande överens här! =)

Åsa
Åsa
7 år sedan

Tack för att du valde att svara på min rubrik. Och ett klockrent svar ❤️😍

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Åsa
7 år sedan

tack för en mycket bra fråga!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x