Veckonytt #123

veckonytt1
Vilken måndag! Jag har varit fylld av en sådan ”I’m a woman hear me roar”-känsla. Och jag älskar den känslan. Den gör så att fingrarna flyger även tangentbordet, att to do listan betas av i en rasande fart och det finns energi kvar när jag kommer hem att tvätta två tvättar, laga middag, städa köket medan maten är i ugnen och sen natta Estrid. På kvällens to do lista återstår att blogga, packa träningsväskan inför morgondagens första PT-pass med Lisa och packa Estrids väska eftersom mamma numera ska ansvara för tisdagarna så att jag kan träna. I dagens tecken blir det ett veckonytt med massa girl power.

Som power girls awards! Hur fett? På internationella kvinnodagen får vi en helt ny gala med fokus på us galz! Årets superwoman och årets power girl utses. Underbart ju! 300 biljetter släpps under torsdagen den första februari. Biljetterna kostar 200 kronor styck och intäkterna går oavkortat till UN Women Sveriges arbete.
veckonytt2
Enligt en ny amerikansk undersökning är Sverige det bästa landet att uppfostra barn i. Det är tack vare generös föräldraförsäkring och barnbidrag. Personligen vill jag ta det ett steg längre och implementera en modernare föräldraförsäkring som arbetar mer aktivt för ett mer jämnt fördelat uttag av dagar mellan föräldrarna. Sen tycker jag även det bör utredas om barnbidrag  verkligen ska gå till alla eller om det bör inkomstprövas.
veckonytt3
Monki hyllar kvinnokroppen i ny underklädeskollektion. I’ll take one of each please! Fotografen vill i denna kampanj gestalta självkärlek och systerskap. Underbart! Mitt enda frågetecken är varför jag inte är mer i kampanjen. Är jag inte självkärlek och systerskap personifierad så säg!?
veckonytt4
Nästa stora renovering blir i köket. Köksön ska få en ny toppskiva i någon härlig sten. Då vill jag ha några snygga barstolar. Men det har varit svårt att hitta någon som jag tycker är snygg. Barstolar är verkligen fula rent generellt. men dessa, från by Crea, är PERFEKTION!
veckonytt5
Något jag känner att jag vill ha mer av är snygga coffetable böcker. Mer mode, konst och inredning känner jag! Den här dyrgripen om Tom Ford är Fab to the olous!
sex
HERREGUD! Detta är den snyggaste jacka jag sett typ någonsin! Den är från Samsoe & Samsoe och är perfekt till våren. Tänk med en vit blus och svarta högmidjade byxor. Eller propert knäppt hela vägen med enkla jeans och ett par klassiska pumps. Grymt snygg! Ett must have!
veckonytt7
Nu tillbaka till feminismen. Visst är det sinnessjukt att vi kan vara det bästa landet att uppfostra barn i men samtidigt leva i en värld där kvinnor efter klockan 16.02 arbetar gratis. Medan männen får betalt enda till kl 17. Då tänker jag på hur usel jämställdheten måste vara i  andra länder. Därför måste man jobba med två tankar i huvudet samtidigt. Arbeta för att kvinnor överallt ska få det bättre men inte acceptera svenska kvinnors situation bara för att vi har det bättre än de flesta. Nej, det finns solklara förbättringsmöjligheter även här hos oss. Det är verkligen dags att svenska kvinnor för lön hela dagen.
veckonytt8
Nu när jag ska träna har jag två tydliga känslor. Det ena är hur underbart det ska bli att få denna tid för mig själv. Någon annan sköter Estrid och vardagen och jag ska få träna och sedan njuta av bastu, hårinpackning och avkoppling. MEN den andra känslan är det dåliga samvetet för att jag ”dumpar över mitt barn på någon annan”. Den här artikeln om hur man hittar en bra balans mellan familjetiden och egentiden var precis vad jag behövde läsa just nu.
veckonytt9
Jag har snöat in totalt på brunt, beige och nudefärgade toner. Här är ytterligare en fantastiskt snygg jacka i brunt rutigt mönster. Men här känner jag att jag verkligen borde ha hela kostymen. Sjukt snygg! Jag tänker med en neonfärgad väska eller med vita pumps. Love it.
veckonytt10
4 steg till långsiktigt träningsmotivation. Åh ,vad jag slukade denna artikel. Jag ska definitivt tagga ner på ”måndag kör jag all in”, konkretisera mål och delmål och släppa all prestige och alla krav under denna nya, läskiga och lite spännande träningsresa jag påbörjar imorgon.

Nu ska jag faktiskt blogga ett inlägg till om något riktigt lyxigt och feel-goodigt som du bör unna dig själv.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
sandra
sandra
5 år sedan

Åh Frida, du som har koll; jag letar febrilt efter byxor med riktigt hög midja. Jag har en ganska bred och fyllig bakdel så jag fyller liksom ut alla byxor som säger sig ha hög midja. Har dessutom ganska ”lång” mage så hittills har inga byxor nått mig över höftbenen hur jag än gör. har du några bra tips på byxor? Kram!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  sandra
5 år sedan

Vilken spännande och bra fråga. Jag ska fundera lite på saken. Personligen har jag svårt att hitta högmidjade byxor som passar om tyger är hårdare. Jag får det inte på plats. Jag föredrar lite mer lösa, breda byxor som man kan dra upp i midjan. Jag tror det här får bli ett helt eget inlägg faktiskt. Bra fråga! Och tack för en grym idé på content här i bloggen! <3

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x