Veckonytt #143

Fina influencian Margaux skriver en bok, ”your best life”. Det kommer givetvis bli en toppsäljare. Den känns väldigt rätt i tiden och tar upp viktiga ämnen som att välja att se det positiva i livet, att nå botten och att bra saker kan växa ur en kris. Läs mer om boken här i en intervju med Margaux.

Maxa sommaren – 10 sätt att skapa guldkant varje dag! Åh, jag insuper verkligen alla tipsen i den här artikeln. För jag, som du säker vet, ÄLSKAR ju guldkant i vardagen.

Dessa drömmiga örhängen ser superlyxiga ut men kostar under hundralappen!

Bianca Ingrosso är så sjukt cool tycker jag. Hon har skapat ett sådant starkt varumärke. I sin podcast avslöjade hon vad hon tagit betalt som mest för ett samarbete. Herregud, summan är svindlande. Och jag älskar det. Såklart hon ska ta betalt! och rejält också!

6 skadliga beteenden du har – som du kanske inte vet om. Det här läste jag med stort intresse. Punkt nummer 3 och 4 får jag se upp med för där ser jag tendenserna hos mig själv!

Ska jag unna mig?

Här får vi lite modehistoria om kaftanen! Jag ÄLSKAR kaftaner men jag HATAR när plussized kvinnor använder den som ett skydd mot kroppen. Mycket tudelad här. Kaftaner kan vara underbara om de används på rätt sätt. Ett dramatiskt och iögonfallande plagg som verkligen kan få en att stå ut. Och det älskar jag. Men ett fult skynke i en diskret färg som är till för att gömma en individ hatar jag. Så vad lär vi oss av detta. Om du använder kaftanen för att försvinna måste du sluta. Om du använder den för att synas måste du fortsätta bära den!

Journalisten Magda Gad är verkligen en av jordens häftigaste kvinnor. Hon har försakat allt för att dynget runt arbeta på jordens farligaste platser och rapportera om kvinnornas situation där. Hon brinner för samma frågor som jag och jag älskar hennes mod och att hon berättar för omvärlden om kvinnoförtryck, hedersförtryck och religiöst förtryck. Den här artikeln med henne var verkligen enastående. Efteråt var jag tvungen att liksom komma ikapp med andningen för jag glömde stundtals bort att andas. Vilken feministisk ikon hon är!

Vi kastar oss raskt mellan ämnena. Men kvarstår vid det feministiska. Kvinnor, av alla former och storlekar, äger rätten till sin kropp och sin sexualitet. Stora kvinnor har lika stor rätt som mindre att hitta de där perfekta underkläderna som dels sitter bra, dels är sköna och dels skapar en confidenceboost. Men många underklädesmärken gör inte större storlekar (vilket är så snaaaaark) och det kan kännas svårt att hitta rätt. Spana då in den här artikeln med inspiration på bh:ar som alla kommer i större storlekar.

Enligt YouGov är detta de 20 mest inspirerande kvinnorna under 2019. Håller du med?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x