Veckonytt #126

veckonytt1
Idag lyssnade jag på Kaliber i P1 som har gjort en radiodokumentär om svenskt företag som jobbar med förlossningsvård i Saudiarabien. Och som är delaktiga i att polisanmäla ogifta kvinnor som kommer in och föder barn där. Jag blev så arg! Det kommer definitivt komma mer om detta på bloggen. Men denna ilska fick mig att känna att veckans veckonytt behövde en rejäl dos feminism och lite ilska.

Den underbara Margaux har blivit momshamed för hur hon nattar sin son. Hon nattar på ett sätt som jag inte hade gjort. Med fem minuters metoden. Det är en metod som inte passar i vår familj, vårt sätt att vara och vår dotter. Men det är just det, det gäller vår familj. Jag har inte en aning om hur hennes familj lever, vad som funkar för dem och vilken personlighet deras son har. Jag är förbaskat trött på att människor sitter vid sidlinjen och gastar om undermåligt föräldraskap. Jag tycker vi kan enas om att alla gör precis så bra som de kan.
veckonytt2
Jag har stora planer på att utöka mitt feministiska bibliotek och ser mig själv läsa dessa i sommar. För ultimat läsning behöver ultimat inredning. Denna ljuvliga kudde i linne, från Tine K, vill jag luta mitt huvud mot när jag läser om feminism.
veckonytt3
Bråkar ni om skärmtid hos er? Vi med! Jag är inte emot att Estrid sitter mycket med iPaden egentligen. Problemet är att det tar tid från annat som hon också måste göra. Röra på kroppen till exempel. Ibland har hon kollat på paddan en tid och sen klagar hon över ont i nacken. Då får jag panik! Sen tänker jag på allt det hon kan lära sig som hon går miste om om hon bara kollar på prinsessan Sophie hela tiden. Därför gillar jag sådana här artiklar där man får tips om bra lärorika appar för barn. 
veckonytt5
En anledning till att kvinnor är det jag älskar mest är för den enorma kraft vi besitter. När män går ihop i stora grupper blir det skrik, skrän och slagsmål. När kvinnor går ihop händer magiska saker. Kvinnlig rösträtt, fri abort, HBTQ-rättigheter, preventivmedel och mycket mer!
veckonytt6
Kvinnor är så modiga och jag bär med mig starka citat genom livet. Michelle Obamas klassiska ”when they go low we go high” har blivit lite av ett mantra för mig. Gudrun Schyman sa ”Se aldrig ned på någon om det inte är för att hjälpa henne upp.” (Synd bara att FI glömde bort de hedersutsatta där!). Läs fler vackra och peppande citat här. Min favvis är Malala!
veckonytt7
Det är så tröttsamt att kvinnor blir bortglömda i historien. Kvinnan uppfann för tusan diskmaskinen! Det bästa som någonsin skapats åt människan! Här är fler uppfinningar skapade av kvinnor. 
veckonytt9
Vi kvinnor ber om ursäkt hela tiden. För den vi är, för vad vi gör, för att vi tar plats, för att vi inte tar plats, för att vi inte vill ha karriär, för att vi vill ha för mycket karriär. Listan är utan slut! Det gör mig utmattad av tanken på hur kvinnor hela tiden urskuldar sin egen existens. Läs dessa uppmaningar på sådant som du måste sluta be om ursäkt för. Jag kunde inte sammanställt det bättre själv.
veckonytt10
Trodde du vi var jämställda!? Läs då här och förfäras! 
veckonytt11
iris.apfel@sarahmaijewels@lindaandwinks@iconaccidenta@baddiewinkle visar att ålder inte har en skvatt med stil att göra. Vilka powerladies!

ut och njut av världen kvinna!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Borg
5 år sedan

Å det där med skärmtid tycker jag är så svårt. Barn gör som bekant inte som vi säger, utan som vi gör. Och som vuxen som både arbetar vid datorn, bloggar, läser nyheter osv vid skärm så är det inte alldeles enkelt att vara en bra förebild. Nu är min dotter ännu väldigt liten (bara 6 månader) men jag försöker redan nu vänja mig själv vid att hålla på med skärmar så lite som möjligt när hon är vaken och med mig. SVÅRT att bryta gamla vanor…

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara Borg
5 år sedan

vi har mobilförbud vid bordet. och om mamman (eller pappan) glömmer bort så blir vi tillsagda ”på skarpen” av Estrid! =) Nej, nu säger jag till på skarrrrrrpen” säger hon! =) då blir jag hälften skamsen hälften fnissig!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x