Några grusiga mobilbilder kan innehålla minnen för livet

teater-1
Förra veckan var jag och Estrid på Malmö opera för att titta på musikalen Matilda. A dream coming true på alla sätt och vis! Vi satt på första raden i mitten och kunde inte haft bättre platser. Det blev en sen föreställning från kl 19-22, men Estrid satt som ett ljus under hela tiden. Stundom med öppen mun, stundom med bekymmersrynka och stundom skrattande högt. Vilken fantastisk föreställning det var. Barnen i föreställningen är riktiga superstjärnor. Vid applådtacken stod varenda en i den fullsatta salen upp och skrek, hurrade, klappade och stampade i golvet. Kultur är otroligt viktigt för mig. Mina största kulturella upplevelser minns jag än idag väldigt intensivt. Jag tänkte lista min topp 5 när det kommer till kulturella upplevelser.

Kristina från Duvemåla
Jag var inte gammal när jag gick till Malmö opera med min familj för att se Kristina från Duvemåla. Det var det största som någonsin hänt mig. Det var ren och skär perfektion. Jag minns hur jag grät när Kristina dog. Jag minns hur vete växte upp ur scengolvet och hur det var det mest magiska jag någonsin sett. Därefter har jag lyssnat på soundtracket oändligt många gånger. I över 20 år har jag lyssnat på det här soundtracket och musiken blev en speciell del av vårt bröllop. Vi hade ju faktiskt musikaltema på bröllopet.

Stormen
När jag och David precis blivit ett par ville jag introducera honom till min värld av teater och musikal. Jag älskar Shakespeare och jag älskar Malmö dramatiska teater. Därför drog jag med mig David för att se uppsättningen Stormen. Jag minns knappt ens handlingen. Jag minns bara hur mitt hjärta knappt fick plats i bröstet när jag äntligen fick gå på teater med någon som var kär i mig. Det blev startskottet för Davids kärlek till teater och musikal och vi har gått på mängder av uppsättningar sen dess.

Matilda
I hela livet har jag drömt om att få gå på Malmö opera med mitt barn. Jag minns hur fantastiskt det var som barn att få gå på teatern med mina föräldrar. Iklädd finklänning och lackskor. Att man fick läsk i pausen och hur mysigt det var att somna i bilen på vägen hem. Och nu har jag upplevt det med min dotter. Det gav en helt ny dimension i teatertittande att se det genom ett (mitt) barns ögon. Och upplevelsen fortsätter att leva med oss här hemma. Vi lyssnar på soundtracket nu och pratar om teatern. Vi ska köpa boken och läsa den. Och kanske kanske går vi och ser föreställningen igen.
teater-2
Moto Boy tillsammans med Malmö symfoniorkester
Oj, mitt hjärta sprängdes av denna upplevelse. Så pass att jag har gjort ett helt blogginlägg om det här. Kvällen då hela mitt liv fanns i en enda konsertlokal. Magiskt. Verkligen helt magiskt!

Hair
Genom min gymnasieskola fick man gå på teater i Malmö för 20 kronor. Och jag gick på prick allt. Ibland själv, ibland med någon annan och ibland köpte någon som inte vill gå en biljett som jag kunde smyga till mina föräldrar. I min tonår gick jag själv och såg Hair och jag minns hur jag bara grät efteråt. Jag kunde inte sluta. Jag var så golvad av dansen, musiken, sången, storyn. Jag hade nästan som panik att jag inte fick vara en del av ensemblen. Jag grät i pausen, under sista akten, utanför i väntan på bussen och på bussen på väg hem. Dagen efter gick jag och såg den igen tillsammans med min pappa. Jag kunde inte dela upplevelsen bara med mig själv. jag behövde den med någon annan.

Detta är mina fem starkaste teaterupplevelser. På listan finns en hel del bubblare, men de spar jag till en annan gång.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x