Hör mig föreläsa i Lerum

Föreläsning i Lerum
Det är dags för mig att inom kort ut i landet och föreläsa igen. Jag har ju lovat att flagga för det här i bloggen om någon av er läsare bor i närheten av föreläsningen.

Denna gång ska jag föreläsa i Lerum, den 30 november, kl 18.00. Liberala kvinnor Norra Älvsborg bjuder in till kvällen men den är öppen för alla. Och jag hade tyckt det vore riktigt skoj om du ville komma förbi och säga hej till mig.

Föreläsningen kommer vara i Tingshuset i Lerum, Göteborgsvägen 24 i Lerum.

Jag kommer föreläsa om hederskulturen i Sverige idag och vad som bör göras för att bekämpa den.

Du är VARMT välkommen!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Louise
Louise
6 år sedan

Så roligt att du kommer! Jag kommer såklart och lyssnar på dig!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Louise
6 år sedan

det var SÅ fint att träffa dig! <3

Carro
6 år sedan

Vad roligt att föreläsa om sånt man brinner för 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Carro
6 år sedan

Ja det är sån härlig kick!

Amanda
6 år sedan

Vad spännande med föreläsning <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Amanda
6 år sedan

jag älskar det! så glad att jag kunde uppfylla min dröm om att föreläsa.

Cecilia Salomonsson
6 år sedan

Men åå så roligt!! :)<33

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Cecilia Salomonsson
6 år sedan

verkligen! <3

Mona
Mona
6 år sedan

Fråga till dig Frida; hur menar du när du säger att barn ska få vara barn? Jag förstår att dina tidigare inlägg att du kopplat till religion och hederskultur. Men det är många kvinnor som vill simma utan män. Dels för att det är lugnare, kanske färre personer på plats men också för att inte utsättas för sexuella ofredanden och liknande. Det finns också kvinnor som ex muslimska kvinnor som tycker att det är jättebra, för då väljer att de att gå och simma eftersom de kan ta av sig slöjan. (Här vill jag poängtera att många kvinnor bär slöjan frivilligt). Kvinnor som kanske inte gått till simman eller lärt sig simma, kan göra det när det erbjud en mansfri kväll exempelvis. Är inte det något positivt? Varför kopplar du det till hederskultur? Finns många gym med bara tjejavdelningar, är det samma sak där?

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Mona
6 år sedan

Hej Mona och tack för en bra fråga. Jag tänker att vi måste skilja på frågan om barn och frågan om vuxna. Gällande barn och ungdomar tycker jag det är oacceptabelt att de ska skiljas åt på olika lektioner på grund av att flickorna inte får umgås med pojkarna. Vi ska inte sexualisera barn och absolut inte fostra dem in i rollen att kvinnan är undergiven mannen. Det är viktigt för mig att skola är en fristad och inte blir en förlängning av det förtryck som barnet lider under hemma. Gällande vuxna så tycker jag det är fel att ha skilda badtider. Om problemet är män som gör sexuella ofredanden så ska de portas. Kvinnor ska inte få sitt livsutrymme begränsat och enbart känna sig trygga vid en viss simtid någon gång i veckan. Nej simhallen ska vara fri, fräsch och tillgänglig för kvinnor hela tiden. Om kvinno är obekväma pga hur män beter sig så ska männen bort, inte kvinnorna.

Gällande slöja så är det givetvis så att vuxna själva ska få bestämma vad de vill ha på sig. Men slöjan är, enligt mig, ett uttryck för kvinnoförtryck och bör inte vara tillåtet på små flickor. Så nej, jag tycker inte mansfria kvällar är positivt. I Sverige lever män och kvinnor, sida vid sida, jämställda och det tycker jag ska fortsätta vara så. Och jag kopplar det till hederskultur för att det är kvinnor i dessa kulturer som inte får lov att vara i ett badhus när män är där. Och det är hedersförtryck.

Julia Svensson
6 år sedan

Åh vad roligt!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Julia Svensson
6 år sedan

visst är det <3

Gabriella
6 år sedan

Åh såå kul!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Gabriella
6 år sedan

<3

jessy
6 år sedan

Åh, va roligt och vilken fin bild på dig” 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  jessy
6 år sedan

tack gulle du! <3

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x