Inleder måndagen med en serie om våld i hemmet

För er som inte vet kan jag berätta att jag är jurist och arbetar vanligtvis på en advokatbyrå. Där arbetar jag med humanjuridik, så som brottmål, familjemål och asylrätt. Framförallt arbetar jag inom dessa områden med det jag är specialiserad på, vilket är familjevåld och sexualbrott. Jag har samarbetsprojekt med olika kvinnojourer och företräder ofta kvinnor som är i eller har varit i en relation där de blivit utsatta för misshandel, hot eller förtryck. Jag hjälper dem i den polisiära processen och även under en eventuell rättegång. Om de vill skilja sig från sin partner och få ensam vårdnad om barnen så hjälper jag dem även med detta.

Med tanke på min kunskap inom just våld i hemmet, eller domestic abuse som det heter på engelska, tänkte jag ägna denna vecka åt en serie inlägg fokuserade just på frågan om partnervåld. Denna vecka hoppas jag att vi kommer ha bra diskussioner och ni är mer än välkomna att komma med frågor, tankar och funderingar.

Mäns våld mot kvinnor är utbrett över hela världen och förekommer oavsett etnicitet, klasstillhörighet, ålder, status, sexuell läggning eller socioekonomisk situation. Därför är det så otroligt viktigt att belysa denna problematik.

Idag kommer del 1 som handlar om hur du vet om du är i destruktiv relation.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x