Bredspackling pågår!

Vi har en hantverkare här hemma. Det känns så pirrigt! Kanske lite knäppt att det är pirrigt, men vi har inte gjort några renoveringar här hemma. Vi har fått två golv slipade men det är allt. Men jag fick ett ryck och kände att jag ville fixa i biblioteket. Det kändes som en bra start eftersom vi ska göra allt själva. Ja, förutom just bredspacklingen.

Biblioteket är ett underbart rum med bokhyllor flera meter upp i nock. Men det ser stökigt ut med alla böcker i olika höjder och färger. Det blir ett rörigt intryck som inte ger mig lugn. Jag vill så gärna ha en platsbyggd bokhylla med förvaring och belysning. Efter oändligt med timmar av googlande och youtubande blev det tydligt för mig vad jag ville ha och hur vi kan göra det själva. Efter en runda till David (som har den irriterande egenskapen att han vill ha något att säga till om kring inredningen) har vi äntligen landat.

Steg ett är att bredspackla vilket Marian gör nu. Anledningen att jag vill ha det bredspacklat är för att tapeten är knottrig och känns så otroligt omodern! Runt fönstrena har det varit bruna stenplattor som fönsterbräda och bruna karmar runt om. 70-talet ringde och ville ha tillbaka sin inredning!

Hu, här ser du väggen! Och de bruna karmarna och de bruna stenarna. Nu bredspacklas fönstrens kanter mjuka och fina så vi inte behöver ha några karmar alls. Istället ska vi bara ha en mjuk och vacker stenskiva. Sen kommer rummet målas med en riktig lyxig vit färg, som jag visar om några dagar. Och ja, den är SÅÅÅÅ lyxig! Imorgon tänkte jag göra ett inspirationsinlägg med bilder och beskrivning hur jag vill ha bokhyllan. Grunden är köksunderskåp från IKEA och Billybokhyllor. Sedan byggs dessa in med lister och spacklas och görs fina. Det kommer bli såååå bra!

Kika in imorgon för inspirationsinlägget. För kanske du också går med tankar på att göra något liknande?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x