Inspiration för platsbyggd bokhylla med IKEA-möbler

Bildinspo: 1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9

Här är stora inspirationsinlägget om hur jag vill ha det i biblioteket. Jag ska försöka guida er igenom bilderna och vad det är på varje bild som jag vill ta med mig i vårt bygge. Grunden för vårt bygge kommer vara IKEA köksunderskåp METOD. Dessa kommer ställas på golvet och monteras ihop. Ovanpå dem kommer vi lägga en stenskiva. Därefter kommer avsågade Billy-bokhyllor ställas på stenen och monteras in i väggen och i varandra. Därefter kommer det sättas på lister och alla hål kommer spacklas igen så att det ser platsbyggt ut.

Bild 1-3. Här ser du effekten av att ha ha bredare underskåp. Det blir liksom en utskjutande del som skapar djup i bokhyllan. Bild nummer 1 visar stilen på list som jag vill ha. Enkla, platta och moderna linjer. Inte frästa lister för det är mer seckelskiftesstil.

Bild 4-6. Den första bilden visar att bokhyllan har mörkbruna luckor där nere samt där uppe och det kommer vi också ha. Bruna luckor vid METOD-skåpen och anledningen till att vi kör en rad med luckor där uppe är för att där kommer bokhyllorna monteras i väggen och i varandra. Det vill jag gömma och gör det då bakom luckorna. På kortsidan av bibliotekets vägg kommer jag vilja ha en betsad brun ribbvägg. Och i bokhyllan kommer det lyxas till med nya pärmar och tidsskriftssamlare i samma färg.

Bild 7-9. Många av böckerna kommer få stuvas undan i METOD-skåpen eftersom jag vill ha färre böcker i hyllorna och mer färgkordinerat där. Det kommer ge ett lugnare intryck. På bild 8 ser du igen den snygga bokhyllan hemma hos Ditte som är min stora inspiration. På sista bilden ser du att i gattet längst ner på bokhyllan, precis ovanför skåpen, är baksidan av bokhyllan klädd med speglar. Det vill jag också göra, samt integrera belysning.

Bildinspo: 1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9

Bild 1-3. En stor matta, ett snyggt skrivbord och en riktigt bekväm designig kontorsstol vill jag sedan ha i biblioteket. Alltid färska blommor och fridfull styling i den synliga delen av bokhyllan. Jag tror även att speglarna i bokhyllan kommer skapa ljus.

Bild 4-6. Här ser du känslan jag vill ha, på bilden längst till vänster. Brunt, modern tappning av 60-tal och långa mjuka tunna gardiner längs med väggarna. I biblioteket vill jag också ha en klädställning så att jag kan hänga upp nya kläder och enkelt filma snygga stylingvideos åt er.

Bild 7-9. Jag drömmer om en mysig fåtölj att ha inne i biblioteket för att ha den perfekta läsplatsen. Konst i bokhyllan, vackra tända ljus och en flärdfull pläd.

Detta är lite om hur jag tänker mig att biblioteket ska bli. Nu får vi bara se om resultatet kommer matcha drömmen! Jag är så taggad på att börja sätta igång med detta!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x