Hudvård för fin hy, min morgon- och kvällsrutin.

hudvård för fin hy
Tricket för att äntligen få fin hy stavas hudvård med syra, fukt och 0% produkter som särskilt riktar sig till acnehud. Min hudvårdsrutin för morgonen och kvällen ser likadan ut varje dag. Ibland byts någon produkt ut om jag testar något nytt, men allt som oftast använder jag de produkter du ser på bilderna.
min hudvårdsrutin morgon-kväll-2
Sen jag började med Dr Gross behandlingarna är jag än mer mån om att hålla min hy i schack.
min hudvårdsrutin morgon-kväll-3
Vi börjar med min morgonrutin!

Varje morgon tvättar jag ansiktet med EXUVIANCE GENTLE CREAM CLEANSER adlink och därefter sprayar jag den återfuktande MATIS LIME BLOSSOM LOTION. Sen klappar jag försiktigt in ögonkräm med hjälp av ringfingrarna och min favorit är EXCUVIANCE HYDRATING EYE COMPLEX adlink. Serumet för dagen är EXCUVIANCE VESPERA BIONIC SERUM adlink som är återfuktande och verkligen glider in i huden på nolltid! Min ansiktskräm är EXCUVIANCE MULTI-PROTECTIVE DAY CREME adlink som är toppen OCH innehåller SPF. Mycket viktigt när man sysslar med syror!
min hudvårdsrutin morgon-kväll-4
Över till kvällsrutinen!

På kvällen tvättar jag ansiktet med EXUVIANCE GENTLE CREAM CLEANSER adlink, och då tvättar jag ansiktet med den två gånger. En så kallad double cleanse. Efter rengöring kommer höjdpunkten, nämligen den nya peelingprodukten DR DENNIS GROSS ALPHA BETA PEEL. Jag följer med upp med en ansiktsspray proppfull med fukt och antioxidanter, ELISABETH ARDEN PRO HYDRATING ANTIOXIDANT SPRAY adlink. Ögonkrämen är densamma, nämligen EXCUVIANCE HYDRATING EYE COMPLEX adlink. Ibland använder jag inte nattkräm utan sover istället med olika masker. Men när jag använder nattkräm är min go to alltid EXCUVIANCE EVENING RESTORATIVE COMPLEX adlink.
min hudvårdsrutin morgon-kväll-5
<3 <3 <3 TUSEN LIKES PÅ DENNA PRODUKT!!!!
min hudvårdsrutin morgon-kväll-6
Mina go-to serum just nu är dessa två gulliga! Båda är från Paula’s choice. Den röda är SKIN RECOVERY SUPER ANTIOXIDANT CONCENTRATE SERUM adlink och den blå är RESIST ULTRA-LIGHT SUPER ANTIOXIDANT CONCENTRATE SERUM adlink.  Båda två alldeles ljuvliga.

Det här är min hudvård för att hålla min hy så fin som möjligt!

No Responses

 1. Linda skriver:

  Vad duktig du är på att hålla din hy fin, jag ska väl ärligt erkänna att jag är skit dålig på att sköta om min hy och jag skulle verkligen behöva göra det för jag har jätte lätt att få finnar och utslag i ansiktet, hm får nog skärpa till mig kanske.
  Jag använder clinique produkter 3 steg så inte så dåliga saker men sen ska man ju vara duktig på att använda den morgon och kväll också och det är där jag är dålig på.
  Kram Linda

  • Frida G Svensson skriver:

   Det ligger ju i rutinen. Det är kanske “enklare” för mig att hålla mig till det eftersom jag verkligen älskar att stå i badrummet och dutta och ha mig! =)

 2. Anna skriver:

  Var så nära att boka syran på Elisabethkliniken men så blev jag villrådig. Hur funkar det med syra och sol? Jag tänker att det kanske är bättre att jag väntar till efter sommaren. Har du någon koll på det?

 3. Gunnel Aidemark skriver:

  Har använt Excuviance sedan jag var 60år.Är nu 76 fyllda och fortsätter med behandlingar och daglig egenvård.Åker ingenstans utan resekitet.

  • Frida G Svensson skriver:

   Är det sant? Wow! Vad skoj att veta att märket funkar så bra över de olika åldrarna! Älskar att det bor en hudvårdsdiva i dig Gunnel! <3

 4. Helena skriver:

  Hur är det att blanda Exuviance produkter som innehåller PHA-syra med andra syraprodukter som exempelvis Dr Gross? Vet att t ex Paulas Choice syraprodukter inte rekommenderas att använda i kombination med Exuviance just för detta. Hoppar du över dag/nattkräm när du använder Dr Gross och vad använder du då istället som återfuktare?

  • Frida G Svensson skriver:

   Jag har inte riktigt full koll än. Min Dr Gross terapeut sa att jag skulle vara försiktig med att blanda olika syramärken. Men en Excuvianceexpert gick igenom mina produkter och sa att de alla funkade med Dr Gross. Men så blir jag skeptisk och tänker att Excuviancetjejen ju såklart vill att jag ska fortsätta med deras produkter. Så jag har inte helt klurat ut det ännu. Men jag har börjat byta ut min hudvård. Istället för E-rengöringen har jag Clinique take the day of cleansing balm, serum från PC utan syra och en toner grå Elisabeth Arden och en från Matis som jag använder istället. Men jag hoppar aldrig över kräm eller toner. Jag har kvar att byta ut mina krämer nu.

   • Helena skriver:

    Ah okej! Jag är inne på att införa syror nu i min hudvård och velar mellan Exuviance och Dr Gross. Kör Clinique och Vichy nu. Vad fick dig att gå över från exuviance till DG?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *