Läsarfråga – Hur sköter jag min hy?

 

Då inför vi en ny programpunkt här på bloggen, nämligen läsarfrågan. Jag får lite olika frågor då och då och tänker svara på dem här i bloggen. Men kom ihåg, jag är inte utbildad utan delger er bara vad som funkat bäst för mig och de i min närhet. Men jag känner samtidigt att jag har lärt mig så mycket om hud genom egen research. Jag känner ofta att jag blivit ”påprackad” produkter som inte alls varit bra för mig. Därför är min tilltro inte den högsta. Vissa hudterapeuter och apotekspersonal är jätteduktiga medan andra verkar smått clueless.

För det första beror hudvård väldigt mycket på din specifika hudtyp. Du kan ha torr, fett, kombinerad, mogen hud, känslig hud, solskadad hud och allt där emellan. Ofta är man inte en hudtyp och beroende på årstid ändrar sig huden. Jag tycker om att ha en rad olika produkter att använda beroende på vad min hy behöver just för tillfället. Sammanfattningsvis kan hudvård vara en djungel.

För det andra handlar hud mycket om andra aspekter som mående, balans, hormoner, vätska, ålder osv i all oändlighet. Personligen tror jag på att vara mild mot huden. Min acne blossar upp antingen vid ägglossning eller vid mens. Men generellt tycker jag min acne blir som allra lugnast när produkterna jag använder är milda och mitt inre mående är stressfri, i balans och jag mår bra.

Utan att gå in på specifika produkter ska jag nu lista vad varje människa bör ha i sitt badrumsskåp för att sköta sin hy på bästa sätt.

1) Rengöring – Varje morgon och kväll bör du tvätta ditt ansikte. Här kan man välja på mousser, krämer, mjölk, lotions osv. Det viktiga är att rengöringen är mild och tvättar bort smuts. På kvällen tvättar jag alltid ansiktet två gånger. En gång för att få bort allt smink och en gång till för att få bort eventuell smuts som finns kvar.

2) Ansiktsvatten – Ett ansiktsvatten är bra att spraya över ansiktet eller svepa över ansiktet med en bomullstuss. Vattnet stänger till porerna efter rengöringen.

3) Ögonkräm – Även om jag inte är mycket för anti-aging produkter är en ögonkräm viktig. Framförallt för att huden runt ögonen är så tunn och känslig att det alltid är bra med en produkt ämnad för just den tunna huden. En starkare eller parfymerad produkt kan irritera den tunna huden. En bonus är ju sen att ögonkrämer kan minimera de fina kråksparkarna man får runt ögonen. Även om jag är rynkfri och ideligen blir leggad så har även jag börjat se små fina linjer runt ögonen. Därför välkomnar jag ögonkrämen.

4) Dagkräm/Nattkräm – Oftast använder jag inte en specifik nattkräm. Men för tillfället gör jag det men för vissa kan nattkräm vara för tung och fet. Det viktigaste är att ha en kräm som är till för din hud. Oavsett om din hy är torr, fett eller allt där emellan. Krämen är viktig eftersom all rengöring kan torka ut huden. Genom att använda kräm så tillför du de ämnen som just din hud behöver.

Detta var de fyra måstena för att sköta sin hy på bästa sätt. Men kom ihåg, det viktigaste är att vara lycklig. Allt annat är så sekundärt!

Om just du har någon fråga till läsarfrågan så är det bara att lämna en kommentar i kommentarsfältet!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
11 år sedan

Jag bodde i London fram till i somras, och är det något jag verkligen saknar så är det Benefit på Debenhams varuhus.

Vill dock ta en ordentlig titt innan jag köper, och jag har inget ställe som säljer Benefit riktigt nära, men jag ska kika på MUS, Lumene och Kicks, tack för tipsen!

kram!
/Bello

About me
11 år sedan

Jag har precis köpt benefit high beam, http://www.benefitcosmetics.com/product/view/high-beam. Sen håller jag med om att de flesta är från de dyrare varuhusen.
dessa har jag inte testat men jag vet att make up store har för ungefär 150 kr, lumene för 139 kr, kicks egna sminkkollektion innehåller en highlighter för 139 kr. hoppas du hittar nptt bra!

kram

Anonym
Anonym
11 år sedan

Jag undrar om du har tips på bra, inte alltför dyra, highlighters? Det fanns massor i budgetklassen för några år sedan, men nu kämpar jag för att hitta en endaste en förutom Dior och andra lyxmärken.
/Bello

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x