Dagarna är allt för varma

när dagarna är för varma-1
Det är för varmt. Jag lider. Jag svettas. Jag har huvudvärk. Det är bara olidligt. Okej, dramaqueen relax! Men det är SÅ varmt. Och jag svettas verkligen hela tiden. Och jag dricker vatten och vätskeersättning som fanns det ingen morgondag. Igår var jag helt däckad. Och då kommer det dåliga mammasamvetet. När jag känner att David är mer med Estrid än vad jag är. Det varma vädret gör mig helt enkelt lite mer hängig.

Jag tänkte iallafall visa er lite vad jag gjorde igår. Jag fotade mina sommarfavoriter. Peelande bodylotion från Exuviance (här), UV water spf 30 från Garnier (här), Hårinpackning och leave-in kräm från Garnier samt en hårolja från OGX (här). Mitt hår är SÅ torrt! En klippning en semestern är verkligen prio för mig just nu!
när dagarna är för varma-2
Jag använder fortfarande dessa slaviskt varannan kväll. Är nu inne på min andra burk! C-vitamin kapslarna är bara livet!
när dagarna är för varma-3
Vinkylen är FYLLD med drycken från Kiviks marknad och det är så lyxigt att gå och plocka en när törsten pockar på.
när dagarna är för varma-4
Här låg jag och Estrid igår. Den lilla plätten med skugga blev vår plats och vi tog kuddar och filt och läste bok. Nu skulle David få egentid. Men jag somnade. Och inte Estrid. Sånt ger mig dåligt samvete. Då känns det som jag misslyckas. Jag vet inte varför detta dåliga mamma-samvetet pockar på så mycket just nu. Kanske är det för att vi haft många semesterveckor tillsammans och jag känner mig mindre och mindre utvilad för var semesterdag som går? Får du dåligt mammasamvete på sommaren?
när dagarna är för varma-5
Vi läser just nu godnattsagor för rebell tjejer 2. Älskar den lika mycket som ettan. Ser ni att Estrid ligger och kliar mig i håret när jag läser för henne? Det måste vara det perfekta barnet.
när dagarna är för varma-6
Nu ska jag ta tag i denna dagen. Värmen har gjort att jag varken orkat städa, träna, leka ordentligt med Estrid. Nu ska jag bara ruska om mig själv och sätta igång. Det kommer en smällkall vinter då jag drömmer om dessa dagar. Nu ger jag mig själv en mental bitchslap och tar tag i denna dagen. Men snälla, säg att du också är trött, hängig och har dåligt mammasamvete ibland!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Susan
5 år sedan

Här kommer en varm hälsning från en annan mamma som är trött, hängig och har dåligt mammasamvete. Jag har dåligt tålamod och lättirriterad. Samtidigt som jag tycker det är alldeles underbart med sommarsol… Kluvet.

Jag är precis som du, tröttare för varje dag som går, och dessutom blir jag alltmer orolig över att jag kommer att komma tillbaka till jobb och vara mer sliten än när jag gick därifrån…

Men jag peppar mig med att de här fantastiskt varma sommardagarna, och kvällarna, kommer vi sakna till vintern… Och då har vi sannolikt glömt bort det som var jobbigt med det. 🙂

Skickar en varm (både bildligt och bokstavligt) kram från en medsyster.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Susan
5 år sedan

åh vad skönt att inte vara ensam om detta! jag och David var så stressade över att vi inte fick vila på semestern att vi bytte mindset lite. Istället ”för nu ska vi vila upp oss och få energi” så var vi mer ”nu ska vi njuta tillsammans tid och få energi av all kärlek”. Typ så!

Lovlilett
5 år sedan

Lägg till höggravid till allt det varma och jobbiga så kan du tänka dig vilken stjärnmamma jag är just nu… är ofta irriterad på min vilding (noll tålamod just nu) och orkar inte leka. Har konstant dåligt samvete just nu. Men tycker inte att du ska ha dåligt samvete för att du somnar eller för att din man är mer med Estrid iblsnd, ett tu tre så är det tvärtom. Man har också olika tolerans i hettan och ibland är man bara trött. Ta hand om er!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lovlilett
5 år sedan

oh no! stackars dig! det måste ha varit en slitsam sommar för dig! <3 du är grym, glöm aldrig det!

Petra
5 år sedan

Jag behöver semester från semestern och samma andetag jag sagt det skäms jag. Men phju all denna matlagning, vad ska vi göra tjat osv gör mig matt

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Petra
5 år sedan

haha ja jäklar vad det varit matlagning i sommar! =)

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x