Startskottet för renoveringen har gått

startskottet-1
Detta kallar jag en studie i ”ha höga ambitioner men få inget gjort”. I dagarna två har vi jobbat inne i gästrummet. Väggar har spacklats och väggarna har målats om. Golvlisterna har vi skruvat av och målat om. Jag har bokat in en golvslipning och DEN längtar jag efter ska ni veta. Gulnade golv är det fulaste jag vet. Det finns inget som drar ner ett rum så som dessa gula golv. Vi har hittat en grym golvslipare och jag ser fram emot resultatet.
startskottet-2
Vi har delat upp oss så att en har jobbat i rummet och en har varit med lille barnet. Det här med ”nu får du respektera att pappa måste jobba ostört” går inte direkt fram. Hon är onekligen sin mors dotter. Jag är nämligen också sämst på det här med att respektera. Älskar att retas med David. Stå utanför toalettdörren och ropa genom nyckelhålet för att stressa David. Hehe.
startskottet-3
Idag tar vi ut all papp ur rummet men vi väntar med att sätta på golvlisterna. Först får golvet slipas. Men eftersom vi får gäster imorgon ställer vi in alla möblerna så länge. Nu kommer de roliga. Sätta upp gardinskena, välja gardiner, köpa sängbord och lyxiga sängkläder. Stora fluffiga hotellkuddar, konst på väggarna och vackra stilleben.
startskottet-4
Äntligen börjar jag känna lugnet infinna sig i kroppen. Det tog drygt en vecka. Igår spenderade jag lång tid i köket och förberedde inför morgondagens middag. Jag picklade jordgubbar med vanilj och rosmarin, blandade basilikablad med tequila för fördrinken och blandade till en underbar overnight oats som jag ska bjuda familjen på nu när de vaknat. I kylen ligger två kilo fin lammstek som ska långkokas till en marockansk gryta. Och sen blir det nyår och jag längtar efter Sara, Madde och Gabbi (med alla familjemedlemmarna såklart).

Igår somnade jag när jag nattade Estrid och sov hela vägen fram till halv fyra. Nu är jag pigg som en lärka. Om det inte vore så förbaskat tråkigt för David att jag somnar kl halv åtta skulle jag alltid göra det. De här ostörda morgontimmarna jag har nu är ju oslagbara. Idag ska jag fota lite julklappar så jag kan visa er här på bloggen. Nu ska jag njuta av min morgonkopp kaffe och de ostörda timmarna innan det blir liv i luckan här hemma.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x