TV-serietips till höstmyset

nashville1
Nu börjar innesittartiden och den är underbar! Nu får vi sjunka ner i soffan och maratonkolla på serier. Mitt första tips är Nashville. En serie om countryartister i Nashville. Huvudrollerna är den erfarna och hyllade klassiska countryartisten Reyna James, som ser sin popularitet naggas i kanten när unga popcountryartisten Juliette Barnes tar över scenen.
nashville2
Det är så otroligt mycket bra musik i denna serie vilket är fantastiskt tycker jag. Och mycket lovedrama. Vem visste att det kunde vara så nervkittlande och romantiskt att vara ute på turné med sin ”lead gituarist”! 
Vad man inte får i denna serie är snygga kläder dock. Countryartister verkar vara väldigt omoderna när det kommer till mode. Men oavsett det så tycker jag mycket om att serien handlar om två kvinnor, deras liv och deras karriärer. Under seriens gång så är det fler kvinnor som kommer in och tar plats. Feministiskt och härligt. nashville4
Och åter igen, musiken! Jag är countryfrälst!

empire
Mitt nästa tips är Empire. I LOVE THIS SHOW!!! Den handlar om Lucious Lyon, en hiphopstjärna som startat en record label (har helt glömt vad det heter på svenska). Han har tre söner som står på tronen till företaget. Han har också en ex-fru Cookie Lyon som efter massa år kommer ut ur fängelse när serien börjar.
empire2
Musiken är SÅ bra i denna serie. Och Cookie är livet! Cookie är fierce, feministisk, stark, högljudd, har GRYMMA kläder och är mitt spirit animal. När jag är osäker på livet då tar jag fram min inre Cookie. Modet generellt i serien är grymt. Så mycket snygga kläder.

Preach! Hon är en feministisk ikon på hur många sätt som helst. Hon säger alltid vad hon tycker. Hon låter ingen man bestämma över henne. Hon backar upp sin homosexuella son i vått och torrt, trots att hiphopvärlden är extremt homofob. Hon han använda ett vapen lika väl som hon kan bära upp leopardmönster från topp till tå, skrämma thugs och signa superstjärnor till skivbolaget (ah där var ordet).

Denna serie är så sjukt bra! Du bara måste se den.

outlander
Nästa tips är serien Outlander. Jag säger inte att det var så men jag kan ha hittat den genom att googla sexy tv-show…. Oavsett googling eller inte, jag blev icke besviken. Jag drömmer nu om att David ska svära på skottska, bära kilt och försvara min heder med dolken i högsta hugg. Serien handlar om kvinnan Claire som är på resa med sin man år 1945. Vid magiska stenar i skottländska höglandet först hon tvåhundra år tillbaka i tiden. Till tiden när skottska klaner stred mot engelsmännen.
outlander2
Hon träffar Jamie aka världens snyggaste man jag någonsin sett och kanske att jag måste se om scenerna när han tar av sig tröjan. Efter mycket om och men måste de gifta sig med varandra. Så jobbigt för henne… De blir iallafall kära för vad ska hon göra? Fast år 1745 och med en redan befintlig aptit på livet och män. Och ni fattar ju scenen när de ska gifta sig hon och säger ”aren’t you troubled by the fact that I’m not a virgin” och han säger ”no… as long as you are not by the fact that I am. Now one of knows what we are doing”. Och som they are doing it!

David ska få en kilt i julklapp…

Let’s indulge. Här kommer sjuttioelva gifs till på denna man!


Alltså…. <3 <3 <3 Ja, se denna serie.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x