Mina bästa ansiktsmasker

Att jag ÄLSKAR hudvård är väl ingen nyhet och det är få saker som är så roligt, avkopplande och härligt som den där ensamma lugna stunden i badrummet när jag får dutta med mina krämer. Idag ska vi ha en genomgång av mina bästa ansiktsmasker. De har olika funktioner och jag hoppas du hittar något som kan vara för dig. För några bra ansiktsmasker är faktiskt en basvara i både badrumsskåpet och den veckovisa hudvårdsrutinen.

KICKS WARMING CLAY MASK. Detta är en lermask som är väldigt finurlig. Den blir varm när den masseras på ansiktet vilket känns väldigt spaigt! Det är en vanlig lermask som rengör huden och absorberar talk. Lermasken bör du ta fram när huden känns fet, ur balans eller när du fått finnar som du vill dämpa. Jag brukar använda lermask främst på mitt käkparti eftersom det är där jag har lättast att få hormonell acne.

KICKS 10 % AHA + 10% PHA Concentrate. Nu snackar vi en riktig favorit. Ett serum som appliceras på kvällen, som verkar i åtta timmar (eller hur länge man nu sover) och som tvättas av på morgonen. Den är mycket potent och jag märkte skillnad redan efter första gången jag använt den. Tack vare alla syrorna i serumet exfolierar den huden på döda hudceller och stimulerar cellbildningen. Man vaknar med sådant glow! Jag ÄLSKAR verkligen denna produkt. Det är en sådan produkt jag vill uppmana alla att köpa. Det är en beautyorder!

Peter Thomas Roth – rose stem cell mask (adlink). Jag vet att PTR-masker är dyra men de är värda varenda krona! Dryga och heeeelt magiska. Denna rosa gelmask beskrivs som banbrytande växtbaserad bioteknik regenererar och bibehåller de perfekta rosväxtstamcellerna för att öka cellförnyelsen och reparera hudens ålderstecken. Det är en anti-age mask som gör huden mer fast, jämn och plumpar och återfuktar. Det här en stor favorit för mig på vinterhalvåret just för den återfuktande delen. Och på sommarhalvåret har jag den i kylen och lugnar huden efter sol och salta bad.

Peter Thomas Roth – Pumpkin enzyme mask (adlink). Detta är en av mina all time favourites när det kommer till ansiktsmasker. Det är en potent exfolierande mask som lämnar huden babymjuk. Jag är besatt! Du kan inte ens tro hur länge en burk varar och då använde jag den regelbundet varje vecka. De innehåller 150 ml vilket är mycket generöst. En typisk söndagsmask för mig som jag därefter följer upp med den typ av mask min hud behöver just då. Det är ett generellt tips att alltid exfoliera huden innan du använder den andra masken. Då har du tagit bort alla döda hudceller och den andra masken kan verka ännu bättre. Detta är också en sådan produkt jag vill skrika BEAUTYORDER på och få alla att köpa!

Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Masque. Denna mask appliceras på kvällen och medan du sover ger denna intensiva fuktgivande behandling en extra skjuts till hudens egen förmåga att behålla fukt. Du vaknar glowig och plumpad! Jag är besatt av overnight masks och tycker det är så skönt att den liksom gör jobbet medan man sover. Jag brukar dock försöka göra min hudvårdsrutin något innan jag går och lägger mig så att produkten hinner börja sjunka in i huden. Det blir så himla kladdigt på kudden annars. Så 45 minuter innan läggdags är det dags för dig att gå till badrummet och spa:a loss.

Clinique moisture surge overnight mask (adlink). Detta är också en återfuktande nattmask och jag ÄLSKAR denna. Igår var jag så torr runt näsan och ögonen och jag smetade på produkten för fotografering av dessa bilder och lät det sedan verka under dagen. Idag är jag noll torr och så återfuktad och mjuk. Den är också lugnande för huden vilket jag gillar för ofta är torrhet och rödhet ett tecken på att min hud är stressad. Jag har säkert gått igenom tre tuber av denna magiska produkt.

Excuviance detox mud treatment (adlink). Detta är en stooooor favorit hos mig men så är ju alla produkter från Exuviance. Det är mitt absoluta favoritmärke och det enda som för första gången tog bort min acne. Jag har just nu inte en enda finne och det är första gången på säkert 15 år! Så fort huden känns orolig, typ vid ägglossning och/eller mens så använder jag denna för att balansera och rena huden. Masken minimerar också de negativa effekterna av föroreningar. Dock är denna mask SÅ svart så den missfärgat handdukarna. Därför har jag små tvättlappar som jag använder för denna mask. Trots noga tvättmaskinstvätt så har de fläckar, men eftersom de ändå är rena och används enbart för min hudvård så är det helt ok för mig. Vill man inte ha tvättlappar rekommenderar jag att skölja av masken i duschen.

För dig som vill ta din hudvårdsrutin till nästa nivå kan det vara kul att investera i lite roliga maskredskap. Jag ÄLSKAR spateln från Kicks. Tack vare den slipper man kladda ner fingrarna. Den kallas för ”peel off mask-spatula” men jag tycker den går lika bra att använda till alla masker. Det andra redskapet är ”Gua Sha Tool”. Denna sten i rosenkvarts används för att massera ansiktet med en urgammal kinesisk teknik. Genom rätt massageteknik blir det som ett lymfdränage tycker jag och minskar puffighet i ansiktet. Det är både roligt och skönt att göra ansiktsmassage men denna lilla mojäng. Jag rekommenderar videon nedan för att se hur man använder denna underbara lilla sak.

Hoppas du hittar något som passar din hud! <3

Ha en fin söndag min vän!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x