En genomgång av mina parfymer

Parfymer! Som vackra juveler har vi dem på våra nattduksbord, badrumshyllor och sminkbord. Inget sätter den sista touchen som när man sprayar på sig parfymen innan man går iväg och uträttar de stordåd som man givetvis alltid uträttar. Jag har inte så många parfymer. Men dem jag har tycker jag väldigt mycket om. Ska vi ta en titt?

Vanille Noire från Yves Rocher. Min favoritparfym som jag tyvärr måste meddela har utgått ur deras sortiment. Alltså ??!?!? WHY!? 🙁 Jag älskar denna parfym så. Det är den enda vaniljiga parfym jag någonsin tyckt om. Det är min doft för när jag vill känna mig sensuell och höstig.

Oui á l’Amour från Yves Rocher. Min blommiga och romantiska doft. Såhär beskrivs doften på hemsidan: ”De krispiga toppnoterna av angelika-blomma framhäver den naturliga femininiteten hos rosen i hjärtnoten. Denna fantastiska kombination vilar på en mild värme av tonkaböna och cederträ.”

L’ occitane – cherry blossom. Min vår- och sommardoft. Den doftar blommigt och för tankarna till en utslagen trädgård fylld av körsbärsblommor.

Byredo – Bal d’Afrique. Min lyxparfym! Dessa dyrbara droppar använder jag när jag behöver känna extra power. Kanske ett viktigt möte, en extra festlig tillställning eller bara en helt vanlig dag när jag vill få lite extra stuns i stegen. Kicks beskriver den såhär: ” En varm och romantisk vetiverdoft som inspirerats av det sena 1920-talets Paris och den tidens fascination för afrikansk kultur, konst, musik och dans. Intensiteten, överdådet och euforin hos Bal d’Afrique kommer från neroli, sammetsblomster och marockansk ceder.” Många tycker det här är en herrdoft och jag kan hålla med om att den har maskulina drag i sig. MEN då tänker jag alltid på min powerkvinna nummer 1, min gammelmormor Karla Kummerfeldt, som alltid uteslutande bar herrparfymer.

Hur ser du på parfymer? Det finns de som har hur många som helst men jag förstår inte riktigt grejen. Jag kan ha en triljon läppstift men parfymer har jag inte behov av att ha många av. Har du många parfymer? Och vilken är din favorit? Finns det någon parfym som jag bara måste testa? Spill the beans!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Nathalie
4 år sedan

Mina signaturparfymer är Gypsy Water från Byredo och Musk från Kiehls 🙂

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Nathalie
4 år sedan

tack för tips! skriver upp på listan direkt!

Elin
Elin
4 år sedan

Jag har fyra som jag alternerar mellan och det är BYREDO- Bibliothèque, BYREDO- Rose of No Man’s Land, Chloé -Signature och Balenciaga- B

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Elin
4 år sedan

många som älskar byredo! ska genast spana in alla dina tips!

Louise Ek
Louise Ek
4 år sedan

Åh, du måste lukta på och prova Sensais The Silk eau de toilette! (inte eau de parfym, luktar helt annorlunda). Lättare, blommig, silkig, pudrig doft. Jag har inte haft någon annan sedan jag köpte den i våras 😛 . Om jag blir sugen på något annat är Chanels Beige en stoor favorit.

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Louise Ek
4 år sedan

åh tack för tips! ska genast spana in dem båda!

Louise Sandgren
Louise Sandgren
4 år sedan

Alltså! Den bästa jag provat är från Rituals, Fleurs de L’Himalaya! My god! Doftar ljuvligt!

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Louise Sandgren
4 år sedan

åh, tack för ännu ett tips! ska genast spana in! <3

Tamabilis
Tamabilis
4 år sedan

Lancomes parfym Poeme. Jag har klätt mig i den i över 25 år. Jag brukar ha en annan parfym (har testat många) som jag alternerar emellan men det slår aldrig fel, när någon kommenterar min doft, ung som gammal, så är det Poeme det handlar om. Doften är blommig och lite orientalisk utan att vara kvalmig, prova vetja.

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Tamabilis
4 år sedan

åh tackar för tips! jag ska genast spana in!

Fredrika
Fredrika
4 år sedan

När jag fyllde år senast så fick jag en riktigt lyxig parfym, som är lite annorlunda, men som jag älskar! Profumum Roma, Acqua e zucchero. Brukar aldrig hitta någon parfym som jag verkligen gillar, men denna älskar jag och kommer använda länge.

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Fredrika
4 år sedan

åh spännande! Den ska jag genast spana in! <3

Linda
4 år sedan

https://www.lyko.se/lancome/lancome-lve-belleleclat-de-parfum-30 alltså denna parfym är magisk alltid när jag har den på mig så frågar folk vad har du för parfym en luktar så gott.
kram Linda

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Linda
4 år sedan

tack för tips! ska genast spana in! <3

Marie
Marie
4 år sedan

Nu var jag ju tvungen att räkna mina parfymer, har 16 stycken. En favorit är J’adore från Dior. Jag brukar köpa goa bodylotions, t ex Blanche från Byredo. För parfymen är så väldigt dyr och det är supermysigt att smörja in sig med en lyxig doft.
Kram

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Marie
4 år sedan

oj 16 stycken! Wow vilken lyxig samling! <3 och bra tips där med bodylotion!

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x