En genomgång av mina parfymer

Parfymer! Som vackra juveler har vi dem på våra nattduksbord, badrumshyllor och sminkbord. Inget sätter den sista touchen som när man sprayar på sig parfymen innan man går iväg och uträttar de stordåd som man givetvis alltid uträttar. Jag har inte så många parfymer. Men dem jag har tycker jag väldigt mycket om. Ska vi ta en titt?

Vanille Noire från Yves Rocher. Min favoritparfym som jag tyvärr måste meddela har utgått ur deras sortiment. Alltså ??!?!? WHY!? 🙁 Jag älskar denna parfym så. Det är den enda vaniljiga parfym jag någonsin tyckt om. Det är min doft för när jag vill känna mig sensuell och höstig.

Oui á l’Amour från Yves Rocher. Min blommiga och romantiska doft. Såhär beskrivs doften på hemsidan: “De krispiga toppnoterna av angelika-blomma framhäver den naturliga femininiteten hos rosen i hjärtnoten. Denna fantastiska kombination vilar på en mild värme av tonkaböna och cederträ.”

L’ occitane – cherry blossom. Min vår- och sommardoft. Den doftar blommigt och för tankarna till en utslagen trädgård fylld av körsbärsblommor.

Byredo – Bal d’Afrique. Min lyxparfym! Dessa dyrbara droppar använder jag när jag behöver känna extra power. Kanske ett viktigt möte, en extra festlig tillställning eller bara en helt vanlig dag när jag vill få lite extra stuns i stegen. Kicks beskriver den såhär: ” En varm och romantisk vetiverdoft som inspirerats av det sena 1920-talets Paris och den tidens fascination för afrikansk kultur, konst, musik och dans. Intensiteten, överdådet och euforin hos Bal d’Afrique kommer från neroli, sammetsblomster och marockansk ceder.” Många tycker det här är en herrdoft och jag kan hålla med om att den har maskulina drag i sig. MEN då tänker jag alltid på min powerkvinna nummer 1, min gammelmormor Karla Kummerfeldt, som alltid uteslutande bar herrparfymer.

Hur ser du på parfymer? Det finns de som har hur många som helst men jag förstår inte riktigt grejen. Jag kan ha en triljon läppstift men parfymer har jag inte behov av att ha många av. Har du många parfymer? Och vilken är din favorit? Finns det någon parfym som jag bara måste testa? Spill the beans!

16 Responses

 1. Nathalie skriver:

  Mina signaturparfymer är Gypsy Water från Byredo och Musk från Kiehls 🙂

 2. Elin skriver:

  Jag har fyra som jag alternerar mellan och det är BYREDO- Bibliothèque, BYREDO- Rose of No Man’s Land, Chloé -Signature och Balenciaga- B

 3. Louise Ek skriver:

  Åh, du måste lukta på och prova Sensais The Silk eau de toilette! (inte eau de parfym, luktar helt annorlunda). Lättare, blommig, silkig, pudrig doft. Jag har inte haft någon annan sedan jag köpte den i våras 😛 . Om jag blir sugen på något annat är Chanels Beige en stoor favorit.

 4. Louise Sandgren skriver:

  Alltså! Den bästa jag provat är från Rituals, Fleurs de L’Himalaya! My god! Doftar ljuvligt!

 5. Tamabilis skriver:

  Lancomes parfym Poeme. Jag har klätt mig i den i över 25 år. Jag brukar ha en annan parfym (har testat många) som jag alternerar emellan men det slår aldrig fel, när någon kommenterar min doft, ung som gammal, så är det Poeme det handlar om. Doften är blommig och lite orientalisk utan att vara kvalmig, prova vetja.

 6. Fredrika skriver:

  När jag fyllde år senast så fick jag en riktigt lyxig parfym, som är lite annorlunda, men som jag älskar! Profumum Roma, Acqua e zucchero. Brukar aldrig hitta någon parfym som jag verkligen gillar, men denna älskar jag och kommer använda länge.

 7. Linda skriver:

  https://www.lyko.se/lancome/lancome-lve-belleleclat-de-parfum-30 alltså denna parfym är magisk alltid när jag har den på mig så frågar folk vad har du för parfym en luktar så gott.
  kram Linda

 8. Marie skriver:

  Nu var jag ju tvungen att räkna mina parfymer, har 16 stycken. En favorit är J’adore från Dior. Jag brukar köpa goa bodylotions, t ex Blanche från Byredo. För parfymen är så väldigt dyr och det är supermysigt att smörja in sig med en lyxig doft.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *