Veckonytt #152

Ny vecka, nya tag! Oj vilken vinter det var i luften idag! Iskallt, rutor som fick skrapas och frostiga dahlior som måste upp ur marken ikväll! Men jag ÄLSKAR det! Nu börjar den bästa tiden! I modeväg, om du ska investera i en enda kavaj denna höst, låt det bli en rutig kavaj. Så snyggt. Den modemodiga matchar med kjol eller byxa i samma mönster. Den här godingen är från Lindex.

För den som har en större peng är den här skinnjackan den vackraste jag någonsin sett! Perfektion från Filippa K.

AHHHH klick klick klick! Jag har nog aldrig sett snyggare läderstövletter. Det är liksom en pastellig mossgrön!? Hur kan det ens vara så perfekt? Love it! Finns här!

Lars Wallin, vår svenska haute couture mästare, har nu gjort en ready to wear kollektion. Alltså kläder som produceras i fler plagg och till ett lägre pris. Så drömmiga saker! Alla plaggen finns i webshoppen.

I mitt yrke som advokat specialiserad på våld i nära relationer träffar jag mängder av våldsutsatta kvinnor. De lever gömda, med hemliga personuppgifter och ibland till och med med fejkade namn. De vet att om mannen hittar dem som kommer ha slå ihjäl dem. De känner det i själen. Det är en fruktansvärd verklighet som jag tycker får rent för lite uppmärksamhet. Mäns våld mot kvinnor är utspritt över hela världen, i alla samhällsklasser och inom alla etniciteter. Kerstin Weigl och Kristina Edblom har i 10 år granskat alla de fall där en kvinna mördats av en partner eller före detta partner. Nu blir denna kartläggning en podcast och jag uppmanar dig verkligen att lyssna på den. Som granne, skolpersonal eller sjukvårdspersonal kan du vara nyckeln som räddar kvinnans liv.

Jag hoppar raskt till ett annat ämne. Lampor! Jag har nu hittat drömlampan till gästrummet. Det blir denna plafond från Watt & Veke.

Älskar när man kan vara stylish och supervarm och bekväm hela vintern. Tack Filippa K!

Nu finns denna film på Netflix och jag är DYING efter att se den! Alla mina favoritskådisar i en film som utmanar den vanliga kvinnan som oftast porträtteras i film. Metromode har gjort en lista på fler filmer vars huvudrollsinnehavare visar en annan kvinna än den vanliga romantiska-komedin-kvinnan. Se listan här.

Många kvinnor avstår träning för att det rent kroppsligt är så obekvämt. Träningskläder som sitter illa förstår träningsglädjen. Det finns inget värre än bröst som gör ont i en för slapp sport-bh eller byxor som rullar ner så att man hela tiden måste dra i byxorna. Gör dig själv en tjänst, köp en rejäl och bra sport-bh som dels passar tittsen och dels är i rätt storlek så att den är SKÖN! Här finns en artikel med 8 olika modeller för dig med större byst.

När hösten kommer dras jag tillbaka in i min basgarderob. Neutrala färger, lyxiga material och enkla med sofistikerade outfits. Denna stil personifieras av en av mina favoritbloggare, 9 to 5 chic. Jag sparar verkligen ALLA hennes outfits. Du hittar hennes blogg här.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x