Terminstart = frisörbesök

Jag var hos min äskade frisör Jovanna på Head on live. Åh, denna kvinna! Jag är så trygg med henne. Med orden ”gör vad du vill så länge jag ser dyr, elegant och jävligt snygg ut” fick hon fria händer. Jag visste att jag ville klippa slitna toppar så att håret såg friskt ut, men att jag samtidigt nu vill jobba på att låta håret växa ut igen.

Det är något underbart med att gå till frisören tycker jag. Känslan av att kassera det gamla och omfamna det nya. Ge sig själv en känsla av omstart och nya tag. Jag älskar att gå till frisören just vid höstens början för det blir den här känslan av terminstart. Vuxenvärldens motsvarigheter till nya pennor, suddgummin och pennskrin.

Att vara fin i håret är något som betyder mycket för mig. Det ger mig en känsla av styrka och kompetens som jag vet har en positiv inverkan på mitt liv och de livsval jag gör. När jag möter världen som mitt bästa jag ger det mig en grundad känsla som skapar positiva ringar på vattnet. Jag blir trevligare och snällare, men samtidigt säkrare och tydlig med mina värderingar. Jag blir duktigare på att sätta gränser, lära mig när jag vill och bör tacka ja eller nej, vilka matval jag gör och hur jag spenderar min tid.

Jag jobbar rent för mycket. Så är det bara. Och i sann terminstartanda har jag börjat tänka på vad jag vill fokusera på i höst och vad jag vill att fokus ska ligga. Hur höga ska mina ambitioner vara, vilka värden ska prioriteras och hur vill jag att mitt liv ska vara.

Och tänk, allt startar med en ny frisyr!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x