Vi bygger ett plank # 1

Mellan vår och grannens tomt har den här murgröneskräckfilmen funnits. Murgröna är mitt hatobjekt nummer ett. Fy vad det sprider sig, vilka enorma rötter det får och vad det fastnar överallt. En svinjobbig växt med andra ord! Fulla av mod efter vårt bygge på Estrids rum har vi nu bestämt oss för att riva ner murgrönan och bygga ett plank. Själva. Utan hjälp från snickare eller min pappa (vilket är typ samma sak).

Men alltså ni ser ju! Det är F-Ö-R-F-Ä-R-L-I-G-T! Jobbet började med att vi rev ner all murgröna och grävde upp rötterna. Det var ett jobb för hela familjen. Till och med Estrid var med och kämpade på med sin lilla sekatör. När allt var borta åkte pappa och David till tippen med trädgårdsavfallet.

Jag påbörjade att algtvätta den stommen som var kvar. Här hade vi riktig tur att de befintliga plintarna och trästommen var i bra skick och inte behövde bytas ut.

Bort med dig du vedervärdiga murgröna! I hörnet bakom högen ser du en enorm syrén. Den har fått sprida sig rejält så för att kunna bygga planket har vi klippt ner den rejält och sågat av några stora stammar som spretade ut och tryckte på trästommen. David var med Estrid och köpte plank. Vi räknade ut i förväg hur många och hur långa plankor vi behövde. Och sen påbörjade vi själva målningen.

Två strykningar med vit utomhusfärg fick stommen och nu ser den riktigt pigg ut! De andra plankorna köpte vi grundmålade så att de bara behövde få en strykning. Det kostar en liten slant mer att köpa de förmålade, men det sparar SÅ mycket jobb.

Vi har börjat sätta upp planken nu i omgångar, allt eftersom de målade plankorna torkar. Och det har blivit SÅ BRA! Wow, vi är så stolta över att vi vågar och att vi är modiga. Jag har en slutlig vision och det är att när hela planket är klart, ska jag sätta armeringsjärn på det. Sen ska jag plantera alla mina luktärter framför planket. Det kommer bli helt magiskt tror jag.

David är den som målar mest. Jag känner att jag måste få lite bloggjobb gjort nu under påskledigheten. Och så måste Estrid underhållas. Hon har varit med och målat lite, men tröttnar ganska snabbt. En dag åkte hon på utflykt med en kompis och det var helt galet vad vi fick gjort under de ostörda timmarna.

I trädgården börjar lökarna nu visa upp sina blommor och det gör mig så glad!

Min första tulpan har slagit ut. Och nu väntar jag på en färgexplosion när alla tulpanerna slår ut.

Idag kommer vi fortsätta med planket. Måla lite, borra lite och sen ska David plugga, jag bloggjobba och så ska jag överraska Estrid med en cykelutflykt till vår nyöppnade glassbar här nere.

Har du en mysig och fin påskhelg?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x