Lördagsfrukost, scones och stora städdagen

or tea breakfast-4
Vilken morgon vi haft! Vi fick både sovmorgon och lyxfrukost. Jag gjorde nybakade scones som vi åt med ost och björnbärsmarmelad. Färskpressad apelsinjuice, alla ljusen tända och en stor kopp te med honung. Ser du min fina teburk? Jag bloggade om detta te i ett veckonytt för väldigt länge sedan. Det här är ett english breakfast som heter ”TIffany’s breakfast”. Alltså hur fin? Blev så sjukt glad när jag hittade den på Ruuthies shop.
or tea breakfast-1
Vi ska snart skicka över Estrid till mormor och morfar och då ska vi passa på att göra stora julstädningen här hemma. Det är inte klokt vad vi är dåliga på att städa. Tanken på att ta in städhjälp är mer och mer lockande för varje dag. Och jag har nog råd med det , bara jag slutar skrapa bilar…
or tea breakfast-2
Igår hade vi en riktigt fin och mysig fredag. Vi köpte ostar, korvar och lite annat gott tilltugg. Sen blev det popcorn och chips framför julkalendern innan vi nattade Estrid. Sen kollade jag och David läskiga dokumentärer och på spåret (så lycklig att det börjat) innan vi i sedvanlig ordning somnade framför tv:n.
or tea breakfast-5
Estrid äter frukost på förskolan nu sen vi flyttade till Skanör och jag märker hur mycket mindre tid vi fått med varandra. Vi äter aldrig frukost med henne och på kvällen äter jag och Estrid alltid middag själva, för David kommer hem först vid halv sju. Därför har helgen blivit så otroligt viktig. Att vi äter frukost långsamt och länge, att vi pratar med varandra och verkligen umgås. Jag ser så himla mycket fram emot julledigt så att vi kan tankar lite kvalitetstid med varandra.
or tea breakfast-3
Jag njuter väldigt mycket av denna månad. Det är så fint med alla traditioner man har. Som att min gamla presentkalender, som min farmor gjorde för länge sedan, nu gått i arv till Estrid. Och av moster Paula fick Estrid en chokladkalender och det är så mysigt varje kväll när vi öppnar dagens lucka. Och adventsljusen, det kryddiga teet, nejlikor i apelsiner, clementiner, lussebullar och pepparkakor. Det är verkligen en omhuldande månad det här.
or tea breakfast-6 or tea breakfast-7 or tea breakfast-8
Ha en riktigt fin dag! Jag hoppas kunna titta in lite senare idag, om jag inte går under av tristess över den monsterstädning som väntar mig!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Bosse Lidén
6 år sedan

Vad många frestande foton du bjuder på. Mysigt att din farmors presentkalender har gått i arv. Precis som det ska vara när det är som bäst.
Hoppas du inte somnat mitt under julstädningen. 😉

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Bosse Lidén
6 år sedan

Visst är det så fint att den gått i arv. Det är något särskilt med julen och julens traditioner. Det tar fram den konservativa i mig! =)

Lena
Lena
6 år sedan

Finns inget mysigare än helgfrukost med extra allt!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lena
6 år sedan

jag ska göra granola idag! det är min favorit att ha hemma. Inget slår hemmagjord granola på tjock yoghurt och med färska bär.

Eva
Eva
6 år sedan

Mysigt med frukost o va trevligt att ni bor i Skanör, där bor syrran min 🙂 fin advent kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Eva
6 år sedan

är det sant? Åh vad skoj! Världens är allt bra liten.

Ida
Ida
6 år sedan

Så koselig frokost Frida 😉 Selv elsker jeg lange og velfylte frokostbord hvor man kan sitte leeenge å bare nyte godt selskap og god mat.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ida
6 år sedan

ja lång frukost är bannemej livet!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x