11 bilder från mellandagarna

Vi har haft så sköna mellandagar. Och jag tänkte visa lite vad vi gjort. Vi har ätit rester. Herregud vad vi äter rester! Här gjorde jag en sallad på överbliven grönkål med rostade kikärter, sesamfrön och avokado. Såhär gör du den.

Blanda kikärter med olivolja, riven parmesan, lökkrydda, salt och paprikapulver och rosta i ugnen. Ta din grönkål och massera in olivolja i den. Gör därefter dressing på majonäs, honung, citron, parmesan, salt och peppar. Blanda ner dressingen i kålen och lägg på en tallrik. Skiva över avokado, strö på sesamfrön och torkade blåbär och toppa sedan med kikärtorna. Så gott!

När vi har ätit rester har Estrid ätit köttbulls- och prinskorvsrester. Stackars barn. Hon älskar det men skörbjuggen måste vara nära nu. Vi har också haft på oss extra tjocka tröjor för elpris-nyheterna har fått oss att ha det lite kallare i huset. Nu inser jag att det här med öppen brasa är en investering vi MÅSTE göra till nästa vinter!

Rester inkluderade tydligen även glassen i frysen så jag fick göra milkshake.

Vi har myst hemma massor och spelat alla nya spel som kom bland julklapparna. Jakten på den försvunna diamanten och vildkatten spelas intensivt här hemma just nu.

En av kvällarna gick jag ut på middag med Johan & David, en instakompis och hans kille. SÅ trevlig kväll. Jag testade ostron för första gången. Jag var livrädd. Men när två bögar stirrar en djupt in i ögonen och ber en att skärpa till sig, ja då gör man som man blir tillsagd helt enkelt. Och chocken när jag faktiskt tyckte det var gott!

Jag älskar att det har varit långsamma morgnar för det betyder lyxfrukost! Jag testade ett frukostrecept från min nya kokbok ”bowlsbibeln”. Chiapudding med chaimjölk och kanelstekta äpplen. MAGISKT!

Jag filmade fredagsvideo och var party on the top och pyjamas on the bottom! =) Den färdiga filmen hittar du här. Det gör mig ändå stolt! Att jag höll mig committed till mina videos och gjorde en video i veckan i ett helt år och att det till och med blev en video på julafton och på nyårsafton.

David ansvarade för inköp av blommor till bordsdekorationerna till nyårsbordet. Han gjorde mig inte besviken. En perfekt blandning! Nu kan jag ställa ut de små buketterna runt om i huset och fira in det nya året med färska blommor överallt. Så lyxigt och sätter den rätta känslan för mig.

Sen kom nyårsafton och Estrid hittade en youtube-frisyr som jag försökte mig på att efterlikna. Och det blev faktiskt ganska bra tycker jag. Hon blev nöjd och då är jag nöjd.

Nyår firade vi tre med Hedda och Gustaf. Det blev en riktigt mysig kväll med lekar, quiz, nagellacksmålning och TP. Estrid var i samma lag som Hedda och de vann prick alla tävlingarna. Då var de såhär glada. De vann hela TP-spelet när Estrid ensam fick ansvara för finalfrågan som löd ”hur många luckor finns det i en adventskalender”. Hon nailade svaret 24 och lyckan var total. Hon fick även ansvara för film- och seriemusikquizets finalfråga där hon kvickt som blixten satte att musiken kom från Greta Gris.

Såhär såg jag och David ut mest hela tiden efter varje spel. Jag var inte på topp under nyår och på natten fick jag frossa och vaknade på morgonen med världens pangförkylning. Ett covidtest senare visade lyckligtvis negativt. Nu är jag på bättringsvägen men det blir några lugna dagar inomhus för säkerhetsskull.

Idag ska jag dock fota en massa samarbeten för så är livet som egenföretagare. Det går inte riktigt att vara sjuk utan jag får helt enkelt bita ihop. Men det ska nog gå bra. Jag känner mig redan liten bättre och jag har ju David som hjälper mig.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x