Sådant jag är tacksam för

2
Lite sådär allmän dipp i humöret kombinerat med den nedstämdhet jag får vid mensen, har gjort de senaste dagarna lite halvdana. Även om jag vet att jag blir sjukt deppig under mensen tar det alltid några dagar innan det går över, och under de dagarna påverkas jag av måendet. Även om jag vet att det är låtsaskänslor och massa hormoner som styr så lyckas jag inte ignorera det. Så jag blir deppig. Och jag vet att det måste vara likadant för flera av er. Och jag har faktiskt ett knep jag tar till som brukar hjälpa till lite iallafall. Men först, alltså hur sjukt är det inte att mens och PMS kan få världens att gunga under ens fötter. Hur något så naturligt kan skapa något så onaturligt i en. Men nu till mitt tips. Jag gör en hederlig lista på allt jag är tacksam över.
3
1. Mina vänner som är värda sin vikt i guld.
2. Att jag har en man som avgudar marken jag går på och en kärleksfull dotter som tycker om  mig.
3. Vårt nya hus
4. Att jag har ekonomisk möjlighet att gå ner i arbetstid.
5. Att vi har vars en bil
4
6. Att vi är friska i min familj.
7. Mängden vi skrattar i vår lilla familj.
8. Mina föräldrar som alltid ställer upp oavsett vad jag behöver.
9. Att David alltid har tålamod och ork när min sinar.
10. Systerskapet med alla ni som läser, kommenterar och finns för mig här i kommentarsfälten.
lista på sådant jag är tacksam för
11. Att vi fått en solsemester i år och en förra året.
12. Mina bloggkollegor som jag har på nätet och IRL.
13. Att vi aldrig behöver ha ångest när räkningarna är betalda.
14. Att min kropp är helt återställd efter min förlossning och förlossningsskada.
15. Att jag äntligen lever ett lyckligt liv utan ångest (förutom när den tramsiga mensen gör sig påmind).

Det här är ett superbra trick för att övertyga sin hjärna om hur bra och fint man faktiskt har det. Så känner du ångest eller nedstämdhet, lista allt du är tacksam för. Det kan vara alltifrån att du är älskad till att du köpt en ny fin BH. Stort och smått, lista ALLT. Dela gärna med dig i kommentarsfältet så peppar vi varandra och öppnar vårändas ögon för allt bra vi har i våra liv.

Kram!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

26 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Tilda
6 år sedan

Älskar sådan inlägg! Så härligt <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Tilda
6 år sedan

tack för peppen! vad glad jag blir!

Sanna
6 år sedan

Det är så viktigt att påminna sig själv ibland. Det gör du verkligen bra i det här inlägget! De där känslorna kring mensen har jag vänner som har. Du ska inte kolla på om du kanske har PMDS eller PMDD och inte PMS? Det har en av mina vänner kommit fram till att hon har. Ibland kan det underlätta att bara vars medveten om det tänker jag.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sanna
6 år sedan

tack för info, har aldrig ens hört talas om PMDD och PMDS. Ska googla pronto! =)

Susan
6 år sedan

Bra tips! Själv tar jag mig igenom såna dagar med att ge efter för mitt chokladsug. 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Susan
6 år sedan

ja det är också ett mycket vettigt alternativ! =)

A M
A M
6 år sedan

Underbart inlägg! <3
sv: Håller med dig, det är inte kul! Tack för dina fina ord! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  A M
6 år sedan

tack fina du! <3

ISA
ISA
6 år sedan

Blir så glad (och mer tacksam själv faktiskt) av att påminnas om detta <3<3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  ISA
6 år sedan

jag tror det är väldigt viktigt att påminna sig om allt fint man har i livet.

Marie
Marie
6 år sedan

Jag har en ovana att ibland vakna tidig morgon eller mitt i natten och ha värsta ångesten över allt i mitt liv. Om jag somnar om finns inte dom ångestkänslorna kvar utan jag har en mer nyanserad bild av mitt liv när jag vaknar. Vet inte varför man har dom katastrofkänslorna på natten.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Marie
6 år sedan

åh vargtimmen! Du är inte ensam om den, många som kan få ölustkänslor där i den tidiga timmen.

Finurliga fröken
6 år sedan

Fantastiskt! Jag gör en sån lista varje söndag. Med det finaste och bästa som fått mig känna glädje och tacksamhet under veckan. Det hjälper faktiskt!
Och idag tänker jag mycket på tacksamhet. Vi skulle åkt iväg i helgen. Besöka spännande ställen och tälta. Men istället är jag sjuk och har sovit nästan hela dagen. Väldigt tråkigt! Men det kunde ju varit mycket värre. Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Finurliga fröken
6 år sedan

men åh vilken fin och bra grej att liksom summera en hel vecka. då börjar man ju alltid nästa vecka med positiva känslor.

Evahle - en blogg om psykisk hälsa
6 år sedan

Så viktigt med sådana här inlägg!

Frida G Svensson
Frida G Svensson

jag håller helt med. och jag tycker det är ett bra sätt att boosta självkänslan och livsglädjen!

✫ Fru Eriksson
6 år sedan

Gillar ❤️ ….
Ha dé så gott!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  ✫ Fru Eriksson
6 år sedan

tack detsamma fina du!

ljuva julia
6 år sedan

Fantastisk lista! Jag har haft världens sämsta vecka, har knappt någonsin mått lika dåligt som nu 🙁

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  ljuva julia
6 år sedan

blä så himla trist för dig! hoppas du mår bättre snart! <3

Pauline Hurtig
6 år sedan

åh så härligt inlägg!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pauline Hurtig
6 år sedan

tack kära du!

Irene
6 år sedan

Jag tycker du har jättebra punkter på din lista – och det där med att skratta mycket tillsammans, det kan inte överskattas! Kan man ha roligt ihop, då klarar man det mesta.

… men sedan är PMS ett skit. Som tur är går det över.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

haha ja då kommer klimakteriet istället! =)

Sara Borg
6 år sedan

Det här både lite häftigt och hemskt att ens mående kan skifta så på grund av eller tack vare (beroende på hur en ser det) menscykeln. Jag har tack och lov oftast bara en dag i månaden, ungefär 5-7 dagar innan själva mensen kommer, som jag är riktigt nere. Jag är annars rätt så stark (psykiskt) och stresstålig – jag ser varje liten motgång som världens möjlighet och på riktigt triggas av att få mothugg. Förutom den där endaste lilla dagen då, dagen då jag helst vill ligga under en kudde och tokgråta, då livet är botten och varje liten motgång gör att jag vill bryta ihop. Fast oftast kan jag skratta åt det, ibland med tårar i öronen för att jag vet att det ”bara” är hormoner, men ändå. Coolt och ocoolt på samma gång. Det är jävligt häftigt att vara kvinna alltså, som ett litet äventyr i sig – varje dag 🙂

…och som du kanske förstår efter att ha läst sista meningen. Idag är alltså inte den där skitdagen, för om det varit det hade jag inte skrivit att det var ett äventyr utan en mardröm… haha

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara Borg
6 år sedan

vilken fin och bra inställning du har! härligt!

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x