Dags att kallså

Idag fortsätter min lilla trädgårdsskola och jag tänkte att vi skulle gå igenom hur man kallsår. Nu är jag ingen expert! Långt ifrån! Detta är faktiskt första gången jag testar. Men jag säger som Pippi. ”Det här har jag aldrig testat så jag är säkert jättebra på det!”

På min lokala ICA fanns inga godisburkar så jag köpte matlådor (jag hade tagit av dem vi hade hemma om jag bara hade haft tillräckligt!). Jag borrade hål i botten på alla burkarna för att skapa dränering. Sen borrade jag några lufthål på locken också. Mina lådor står under skydd så det regnar inte in. Om dina burkar riskerar att få regn i sig så kan man borra lufthål på sidorna istället.

Dessa sex fröer testade jag att kallså i år. Tre slags gräs och jätteverbena, tagetes och zinnia. Åh hoppas det blir bra!! För jag vill så gärna ha dessa växter i år. De er alldeles ljuvliga ut!

Jag fyllde min låda med såjord och vattnade igenom jorden. Därefter la jag sedan ner fröerna. Beroende på rekommendation på påsen täckte jag med ytterligare lite jord eller lät dem ligga öppet på toppen av jorden.

Då kan det se ut lite såhär.

Varje låda fick en liten etikett så att jag håller koll på vad jag egentligen odlat.

Nu får mian lådor stå här och så ser vi vad som händer. Nu håller jag verkligen tummarna för att det ska bli bra!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x