Såhär fick jag träningsmotivation.

Träning har alltid varit en mardröm för mig. Eller var en mardröm kanske jag ska säga. För idag älskar jag det! Och att jag ens yttrar de orden känns nästan inte verkligt! Jag kan knappt ens förstå hur jag lyckades komma till denna platsen för det har tagit så otroligt många år. Men idag vet jag svaret. Och jag vill dela det med dig. Så att du inte behöver kämpa i så många år som jag gjorde. För det korta svaret är helt enkelt.

Sluta träna för att gå ner i vikt.

Jag har tränat regelbundet i flera månader nu och verkligen ingenting har hänt på vågen. Eller tror jag iallafall, eftersom jag inte väger mig. Men jag ser ingen skillnad och märker ingen skillnad. På kroppen. I själen är det en oerhörd skillnad. Jag tränar för helt andra saker idag än förr. Förr handlade det bara om att logga antal tränade kalorier och räkna, vara bättre än gången innan, ha allt för höga krav och jämföra mig med andra personer. Det innebar att träning gav mig inte en enda positiv känsla.

Jag gick alltid därifrån och kände mig fet, misslyckad och usel. Då gick jag hem och tröståt.

Jag började öva på att ta bort utseende från ekvationen träning och aktivt leta alternativa glädjeämnen. Och jag fann massor. Att bli stammis på gymmet och hälsa på dem som alltid går på samma pass som en själv. Hur otroligt mycket godare morgonkaffet är efter träning och dusch. Känslan när hjärtat bankar stenhårt i bröstet efter passet och jag ligger på rygg och flåsande känner hur en normal andning återvänder. Att svettfläckarna på kläderna blir större för varje vecka som går vilket får mig att känna mig som elitidrottare. De lyxiga produkterna jag har i duschen. Meditationsoljan som får följa med på yogan. Mina kompisar som tränar med mig. Att det på riktigt är roligt att träna med mamma och pappa. Alla snygga träningskläder, yogamattor och vattenflaskor jag får njuta av. Att se min kropp behärska utmaningar den inte klarade innan. Att jag sover bättre. Och har mer energi.

Men framförallt svettet och det dunkande hjärtat. Jag blir euforisk av känslan. I fucking love it!

Såhär hittar du träningsmotivation:

  • sätt målet lååååågt. En promenad i veckan? Ett pass i veckan? Snöra på dig skorna? Var din resa nu än börjar ska ditt mål sättas 5 steg lägre.
  • Varje träningspass ska vara en succé! (hint, det har inget med utförandet att göra). Du ska helt enkelt bannlysa negativa tankar och lista minst tre bra saker från varje träningspass. Det var skönt, kul, svettigt, jävligt men du gick dit? Träningstoppen var skön, snygg eller modig? Du fick en fin kommentar, vågade be om hjälp, sa att du är ny och behöver hjälp. Det finns så mycket succé att lista som inte har med prestationen att göra.
  • Pressa inte dig själv. Träning är inte en rakt uppåtgående kurva där du är lite bättre varje gång. De flesta pass är underhållspass och de är precis lika viktiga och bra.
  • Belöna dig massor! Lyxiga smoothies, träningskläder, vanliga kläder, smink, duschkräm, massage, ansiktsbehandling, you name it! Du gör just nu en superutmaning och den är värdig att hyllas.
  • Jämför dig aldrig med någon, inte ens med dig själv. Att inte jämföra sig med andra är kanske mer självklart, men det är lika viktigt att inte jämföra med dig själv. För du kommer göra bra, mellan och sådär pass men det betyder inte att din träningsresa stagnerat eller misslyckats.
  • Byt ut ordet ”måste” till ”vill”. Du måste inte ett skit! Men du vill en hel massa!

Ju mer du tränar desto mindre blir uppförsbacken att ta sig dit. Och ett tu tre känns det till och med roligt. Och believe you me, jag är tjejen som sa ”träning är inte för mig. det är det tråkigaste och värsta jag vet!!” Och om jag kan gå från det till ”i fucking love it” så lovar jag att även du kan det.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x