Nu har jag städat ut julen

Nu har jag städat ut julen. Granens pynt är nedpackat i sina lådor, stjärnorna har vikts ihop, tomtarna är undanstoppade och vartenda barr är uppdaummsugat. Jag älskar julen och att få pynta, men älskar lika mycket när jag städar bort julen. För det handlar om att alla stadier i livet ger mig någon slags förväntan. Den undanstädade julen ger mig plats, mindre prylar, ett luftigare och renare intryck. Det finns en fräsch och ny känsla i huset när julen är undanplockad. Det är precis med denna fräscha och nya känsla jag vill möta ett nytt år.

Jag fortsätter såklart att njuta av säsongens blommor, de tända ljusen och alla doftljus för hur mycket positiva tankar jag än kan uppbringa så rår de inte på det gråa vädret och de mörka mornarna och eftermiddagarna. Det är viktigt för mig att fortsätta ha känslan av mys.

Jag sitter just nu i biblioteket och skriver detta. Jag har en kopp kaffe bredvid mig, doftljuset på skrivbordet sprider sken och väldoft, över axlarna har jag en mjuk sjal och utanför fönstret regnar det. Jag känner mig så tacksam och inspirerad. För du vet hur jag alltid säger att vid tider av osäkerhet ska man komma ihåg att man alltid befinner sig på precis den plats man bör vara på. Exakt så känner jag nu. Under många år var jag rädd att jag försuttit min chans att arbeta med min dröm. Jag var för gammal, för sent ute och hade inget nytt att komma med. Men det är tvärtom. Jag hade inte klarat detta om jag var yngre. Jämförelsehetsen hade varit för överväldigande. Jag hade inte haft de kunskaper och insikter om mig själv som jag har idag. Nu vet jag att jag behöver en to do-lista för att hålla mig disciplinerad. Jag vet att jag har koncentrationssvårigheter och därför måste arbeta i distinkta etapper. Jag vet hur viktigt det är för mig att ha en morgonrutin så att jag inte fastnar i soffan.

Jag hade inte varit där jag är just nu, om jag varit yngre.

I vardagsrummet hör jag ett svagt knäppande från Davids dator. Han sitter där och tentapluggar. Det är den lyckligaste känslan att ha honom här. Vi behöver inte sitta i samma rum eller prata. Båda har arbete att sköta. Men det är så fint att veta att han är alldeles nära.

Det går inte att understryka nog hur extremt viktigt det är att varje dag uppmärksamma det i livet du känner tacksam för. Det gör att du alltid känner dig välsignad, rik och lyckligt lottad.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x