Ansiktskräm för höststarten

För några dagar sedan gjorde jag ett hudtest (vilket jag kommer berätta mer om senare) och fick då veta att min hy har en otroligt låg fetthalt. Vetskapen om detta gör mig lite provocerad därför att när jag, precis som ni, har gått till apoteket, åhléns etc för att få råd, har jag alltid rekommenderats starka, uttorkande och acnebekämpande produkter. Personalen har gjort det så lätt för sig genom att se min acneutsatta hy och sen bara rekommendera produkter. Produkter som totalt har förstört min hy genom att ta bort i princip allt fett i de under hudlagrena. Inte konstigt att jag får en fet T-zon. När hyn känner att den är fattig på fett börjar den producera. Min hy har fått panik och överproducerad fett nått så in i.

För att råda bot på detta köpte jag saltkrämen, men jag har upptäckt att den är lite väl fet för bruk dagtid. Istället använder jag den som nattkräm. Därmed var jag i behov av en kräm mer lämplig för dagtid. Jag gick till Sveriges mest underskattade guldgruva, de nya apoteken. Där säljer de de superkända märkena Avéne, La Roche Posay, Vichy, NUXE och fler därtill. Jag valde en kräm från La Roche Posay som heter
”Effaclar H”. Denna passar oljig hy som blivit ömtålig efter för mycket uttorkande hudvård. Jag är så himla nyfiken på att testa den! När jag börjar få lön ska jag in på Apoteket och gå bananas. Shoppa för flera tusen! Sen blev det en sväng på Åhléns som också börjat få inte lite fler märken plus har alla high-end märkena som jag älskar. Idag var det 20% rabatt på Weledas produkter vilka jag också velat prova under en lång tid. Därför köpte jag Weledas dagkräm i serien ”wild rose”. Denna är för torr hy vilket kan visa sig vara too much och göra mig fet i det yttre hudlagret. Men jag ger det ett försök och jag har ju alltid min nya T-zon kräm att ha under.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x