La roche-posay

Efter att ha röjt runt med massor av olika ansiktsprodukter, plus nytt jobb, plus stress, plus massa tod framför datorn, har min hy ballat ur fullkomligen. Med uppblossad acne och uppgiven känsla bestämde jag mig för att gå back to basics. Inga dyra, fina märken, inga starka acnebekämpande medel, inga uttorkande produkter. Jag gick till apoteket och köpte en serie med produkter från La roche-posay.

La Roche-posay är ett franskt hudvårdsmärke som till en relativt prisvärd peng säljer fantastisk hudvård. Mer än 25.000 hudläkare rekommenderar dessa produkter och deras serier är framtagna för att hjälpa problemhy utan att torka ut den. Jag valde att satsa på Effaclar serien tillsammans med en cicaplast.

Effaclar
* Rengöringsgele
Detta är en mild rengöring lämpad för fet/oren hy. Den löddrar upp rejält men torkar inte ut huden. Dock är det precis på gränsen tycker jag. Efter rengöring känner jag att min hy kan bli en touch stram vilket jag inte gillar. Men so far so good.
* Ansiktsvatten
Sammandragande och mikroexfolierande ansiktsvatten som avlägsnar döda hudceller och reducerar synligt porernas storlek.Jag gillar verkligen detta ansiktsvatten. Det motverkar verkligen uppblossad acne. Men den är uttorkande så man får tänka på att använda lite. Man behöver en liten skvätt, att dränka in bomullstussen med detta vatten är helt onödigt.
* Ansiktskräm
Till denna serie finns olika ansiktskrämer men jag valde att köpa Effaclar H. Detta är en fuktkompenserande och lugnande creme till oren hud som är torr p.g.a  medicinsk behandling. Nu gör jag ingen medicinsk behandling men anti-acne produkter gör min redan torra hy, mer torr. Därför passar denna kräm mig då den tillför särskilda fettämnen (lipider) som hjälper till att återupprätta hudens skyddande hydrolipida hinna. Den är toleranstestad på hud med tendens till akne och jag upplever inte att den ger mig acne.

Cicaplast
Min hy är egentligen ganska torr och hakområdet med acneproblemen har en tendens att bli flagig och torr. Cicaplast är en gelékräm till hud som flagar, spricker eller är retad efter t.ex. kosmetiska behandlingar. Återigen så gör jag inga kosmetiska behandlingar men för att hakan inte ska flaga så förbannat mycket stryker jag på cicaplast på hakpartiet, runt näsvingarna och i mungiporna innan jag somnar.

Jag har bara använt serien i några veckor och känner att jag gärna vill testa den i ett par månader innan jag ger ett slutgiltigt besked. När man radikalt ändrar sin hudvårdsrutin kan acne blossa upp vilket har skett för min del. Men jag känner att de röda, svullna partierna har försvunnit och nu får jag istället små finnar som försvinner under natten om jag använder hela serien. Men än så länge ger dessa produkter hopp om livet!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x